Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Matovič to opäť nevydržal: Ďalší kopanec do Sulíka! Rišo, toto je čo? Nemám slov

Igor Matovič a Richard Sulík Zobraziť galériu (4)
Igor Matovič a Richard Sulík (Zdroj: Topky/Maarty, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Netrvalo to dlho a premiér Igor Matovič (OĽaNO) si opäť neodpustil kritizujúci status na adresu ministra hospodárstva a vicepremiéra Richarda Sulíka (SaS). Urobil tak opäť v rámci témy pandémie a opäť spomína načas nedodané antigénové testy na celoplošné testovania.

Názov statusu dokonca prirovnal k vlaňajšej "dovolenke" ministra Sulíka, ktorý však bol pracovne v zahraničnom meste Dubaj. Sulík je podľa našich informácií stále na Slovensku, takže premiér zrejme nehovoril o aktuálnej dovolenke v Dubaji. Riaditeľ nitrianskej nemocnice, kde je momentálne mimoriadne vážna situácia sa totiž tiež volá Milan Dubaj. "Toto je už vrchol. Ústredný krízový štáb (ÚKŠ) ešte v polovičke novembra rozhodol, že v decembri ešte pred Vianocami urobíme 3 kolá plošného testovania, aby sme zabránili zbytočným úmrtiam a mimoriadnym škodám na ekonomike počas lockdownu," začína premiér.

KORONAVÍRUS Matovič to opäť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Spŕška výhovoriek od Sulíka

Po tom všetko podľa Matoviča prišla spŕška výhovoriek, ako to on (Sulík, pozn. red.) urýchlene urobiť nemôže. "Až prebehla prečudesná a podozrivá “súťaž” ... až nakoniec nakúpil testy bez akejkoľvek súťaže priamo od jednej firmy, čo od začiatku tvrdošijne tvrdil, že sa nedá," tvrdí premiér. Na necelých 16 % a v rámci celej objednávky 32 % testov podľa neho Slovensko čakalo "7 predlhých týždňov". 

Pán minister má "totálne na háku"

Matovič následne zhrnul aj vlastné závery týchto udalostí. "Dôsledky? Katastrofa v nemocniciach. Tisícky mŕtvych ... ale pán minister to má totálne na háku a nie je prítomný už na štvrtom zasadnutí vlády od 16. decembra v rade. A tak, kým pán doktor Dubaj ako riaditeľ nemocnice v Nitre vedie tím zúfalých zdravotníkov, ktorí z posledných síl zachraňujú životy zbytočne nakazených ľudí ... pán minister “zaslúžene” oddychuje ... v Dubaji," kritizuje Sulíka Matovič.

KORONAVÍRUS Matovič to opäť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Sulík odpovedal poobede

Okolo pol tretej poobede napísal minister Sulík svoj reakčný status. Ten si navyše nemyslí, že by jeho prítomnosť na epidemiologickej situácii niečo zmenila. Ten síce priznáva, že na dovolenke, bol, no ešte počas Vianoc a tiež sa vyjadril k tak často kritizovaným testom. "Vianoce a Nový rok som trávil s rodinou v zahraničí, plne v súlade s platnými epidemiologickými pravidlami. Už som na Slovensku a spolu so mnou aj antigénové testy v sľúbenom termíne i počte," píše Sulík s tým, že ho mrzí, že práca jeho tímu je vraj znevažovaná.

KORONAVÍRUS Matovič to opäť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Richard Sulík)

Túto informáciu potvrdila aj jeho hovorkyňa Katarína Matejková. "Na Slovensko už došla zásielka 2,6 milióna antigénových testov, ktorú zabezpečilo ministerstvo hospodárstva. Testy sa nachádzajú v skladoch Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR, odkiaľ sa budú podľa potreby distribuovať," píše rezort hospodárstva.

Vážna situácia v Nitre

V okrese Nitra sprísnia od 11. januára od 5.00 h zákaz vychádzania, ktorý momentálne platí na celom území Slovenska. Dôvodom je kritická pandemická situácia. Sprísnenie zákazu sa bude vzťahovať na cestu do zamestnania, prírody či sprevádzanie dieťaťa do školského zariadenia. Výnimku zo zákazu budú mať osoby s potvrdením o negatívnom antigénovom či RT-PCR teste na ochorenie COVID-19.

Na stredajšom mimoriadnom rokovaní sa na tom uzniesla vláda SR, ktorá odporučila v okrese Nitra celoplošné testovanie v troch kolách. Oznámil to minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

Viac o téme: TestyStatusIgor MatovičRichard SulíkKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu