Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bratislava chce mať vo svojich DSS čo najviac zaočkovaných ľudí proti KORONAVÍRUSU

Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Mesto Bratislava vyjadrilo snahu mať čo najvyššiu preočkovanosť proti ochoreniu COVID-19 medzi zamestnancami aj klientmi zariadení sociálnych služieb. Zamestnanci mestských zariadení sa už podľa magistrátu nahlasujú na očkovanie individuálne a za podpory zariadení.

"Manažovanie termínov je na strane očkovacích miest. Doposiaľ vieme iba to, že viacerým zamestnancom bol pridelený termín na očkovanie už v tomto týždni," uviedla hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová. Od zverejnenia formuláru na očkovanie (2. 1.) mesto podporuje zamestnancov zariadení pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti hlavného mesta, aby sa na očkovanie prihlásili.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Teší nás, že samotným zamestnancom idú príkladom riaditeľky a riaditeľ zariadení, ako aj vedúci pracovníci jednotlivých úsekov," poznamenala Rajčanová. Možnosť prihlásiť sa na očkovanie využili podľa jej slov aj mestskí terénni sociálni pracovníci. V januári pripravuje hlavné mesto pre zamestnancov a klientov zariadení, ale aj ich rodiny viaceré informačné materiály, ktoré by im mali zodpovedať základné otázky a nejasnosti.

Viac o téme: OčkovanieBratislavaDSSKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu