Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO lekára, ktorý zaočkoval prezidentku: Vysvetlil, prečo je vakcína proti koronavírusu dôležitá

Primár Hodosy zaočkoval prezidentku
Primár Hodosy zaočkoval prezidentku (Zdroj: FB/MZ SR, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Primár centrálneho príjmu ružinovskej nemocnice Július Hodosy, ktorý zaočkoval prezidentku Zuzanu Čaputovú a následne sa sám nechal očkovať proti covidu-19, vysvetľuje dôležitosť vakcíny proti tomuto ochoreniu.  

Lekár Július Hodosy prostredníctvom videa zverejnenom na sociálnej sieti rezortu zdravotníctva objasňuje dôvody, prečo sa nechal zaočkovať proti novému koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie covid-19.

Krčméry, prezidentka aj zdravotníci: FOTO Zaočkovať sa dali priamo pred kamerami! Odkaz všetkým ľuďom

Primár nielenže chcel ísť príkladom svojim kolegom, ale jeho dôvodom je aj chrániť seba a svojich blízkych. Rovnako ho motivovala vízia "normálneho života".    

„V súčasnosti neexistuje nejaká kauzálna liečba covidu-19. Ani vakcína nepredstavuje liečbu ako takú, ale predstavuje prevenciu, čiže ochranu pred týmto ochorením, a to veľmi významnú. A ako všetci vieme, prevencia v medicíne je najlacnejšia, v podstate jedna z najefektívnejších. A čo je najdôležitejšie, ak zabránime rozvoju ochorenia, tak to má aj najmenší dopad na zdravie obyvateľov,“ povedal na úvod doktor Hodosy, ktorý považuje vakcínu za bezpečnú.

Viac o téme: SlovenskoOčkovanieBezpečnosťPrevenciaCovid-19VakcínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu