Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prvé slová ministra vnútra o vyšetrovaní prípadu Lučanského

Roman Mikulec, Milan Lučanský
Roman Mikulec, Milan Lučanský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA – Minister vnútra Roman Mikulec popiera šíriace sa správy o tom, že by zakázal mužom zákona uctiť si pamiatku policajného exprezidenta Milana Lučanského zapálením sviečky. Vyjadril sa aj k vyšetrovaniu, ktoré podľa jeho slov prebieha zákonným spôsobom.

Šéf rezortu vnútra Roman Mikulec tvrdí, že od včerajšieho dňa dostal množstvo správ, či je pravda, že príslušníkom PZ zakázal uctiť si pamiatku Lučanského zapálením sviečky. „Nie, nie je to pravda. Žiadny takýto zákaz som nedal. Vo vestibule prezídia bola pre príslušníkov PZ, pri fotografii generála Lučanského, k dispozícii kondolenčná kniha, kde mohli vyjadriť sústrasť,“ zdôraznil minister na sociálnej sieti. Súčasne pripomenul, že ľudia pred budovou polície môžu zapaľovať sviečky.

Ľudia zapaľujú sviečky pred budovou polície: VIDEO Zasiahla ich Lučanského (†51) smrť

Mikulec sa vyjadril aj k vyšetrovaniu prípadu Lučanského. „Z informácií, ktoré mám priamo od kompetentných, vyšetrovanie trestnej veci, v ktorej bol obvinený aj Milan L., je vykonávané zákonným spôsobom, pod dozorom príslušného prokurátora, preskúmavané aj rozhodovacou činnosťou súdov,“ povedal šéf rezortu vnútra. Vyšetrovanie je podľa neho vedené na základe množstva dôkazov, ktoré sa vyhodnocujú jednotlivo a aj v celku a priebežne sa zabezpečujú ďalšie dôkazy a podklady do spisu. „Vyšetrovateľ žiadnym spôsobom neobmedzoval styk obvineného s rodinnými príslušníkmi, príslušná žiadosť o umožnenie návštevy vyšetrovateľovi doteraz doručená nebola,“ uzavrel minister.

Viac o téme: SamovraždaVyšetrovanieRoman MikulecMilan LučanskýVäzba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu