Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nemocnice sú pred kolapsom! Varuje biochemik Čekan: Vyhliadky sú podľa neho ešte horšie

Pavol Čekan Zobraziť galériu (2)
Pavol Čekan (Zdroj: Facebook:Pavol Cekan)

BRATISLAVA – Situácia v nemocniciach je katastrofálna. Na sociálnej sieti to skonštatoval známy biochemik Pavol Čekan, ktorý tvrdí, že nemocnice sú pred kolapsom, zdravotníci vyčerpaní a niektorí pacienti s covidovou infekciou musia zostať doma. Vyhliadky sú podľa neho ešte horšie.

„Ak nič nespravíme, za ďalšie 2 týždne očakávame ďalších 2 000 pacientov s ťažkým priebehom infekcie vyžadujúcich hospitalizáciu. Je jasné, že to naše zdravotníctvo veľmi ťažko zvládne,“ upozornil vedec Pavol Čekan.

KORONAVÍRUS Slovensko by sa malo zamerať na oblasti najviac postihnuté COVID-19, tvrdí Čekan

Biochemik si nemyslí, že Slovensko má teraz inú možnosť, než zaviesť tvrdý lockdown, požiadať o pomoc zahraničných zdravotníkov, či zvážiť výstavbu poľných nemocníc. „Keď sme darovali naše PCR testy, vylepšovali ich, snažili sa o čo najväčšiu citlivosť a špecificitu, keď sme vyvíjali iné lepšie testy, vždy sme mysleli na to, aby sme pomohli Slovensku zvládnuť boj s pandémiou ešte pred nemocnicami. Veril som, že sa do tejto ťažkej situácie nedostaneme. Ale žiaľ, druhá vlna v Európe, aj u nás, je oveľa silnejšia, než sme očakávali,“ skonštatoval Čekan.

Vedec v zábere svojho príspevku apeluje na Slovákov, aby sa zomkli. „Ešte jedenkrát. Teraz sú naozaj oslavy, stretávky, výlety, dovolenky, návštevy nepodstatné. Prosím, pomôžme našim zdravotníkom. Prosím!

Nemocnice sú pred kolapsom!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Pavol Cekan)

Viac o téme: SlovenskoPavol ČekanCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu