Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SHMÚ varuje pred dažďom a povodňami: Najvyššia výstraha platí pre Prievidzu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na dážď v Banskobystrickom, Trenčianskom a Žilinskom kraji. V niektorých častiach Slovenska tiež pretrvávajú výstrahy pred povodňami či vetrom. SHMÚ o tom informuje na svojej webovej stránke.

Meteorológovia varujú pred dažďom, najmä v južných návetriach pohorí, a to v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Žiar nad Hronom, Prievidza a Turčianske Teplice. V tejto súvislosti vydali výstrahu prvého stupňa, ktorá platí predbežne do stredy (30. 12.) 6.00 h.

SHMÚ vydal viacero výstrah.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmú.sk)

"Vzhľadom na očakávaný dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, predovšetkým v povodiach na južných návetriach pohorí, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov," uviedli meteorológovia.

V tejto súvislosti vydal SHMÚ výstrahu druhého stupňa pre okres Prievidza. Výstraha prvého stupňa platí pre niektoré okresy na Záhorí a na povodí hornej Nitry. Výstraha tiež platí pre okresy Turčianske Teplice, Topoľčany, Banská Bystrica, Brezno, Trebišov bez Roňavy a lokalitu Košice-okolie - Hornád.

SHMÚ vydal viacero výstrah.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmú.sk)

Pre niektoré okresy Banskobystrického, Prešovského a väčšiny Žilinského kraja platí počas utorkovej noci výstraha pred vetrom na horách. Ten môže nárazovo dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.

Viac o téme: PovodnePočasieDážďVýstrahaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu