Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ministerstvo obrany chce pokračovať vo vytváraní podmienok v oblasti informačnej bezpečnosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR bude pokračovať v spolupráci s občianskym združením AFCEA Slovakia, ktoré združuje subjekty zaoberajúce sa problematikou informačných technológií, kybernetickej bezpečnosti a riadiacich a komunikačných systémov pre ich použitie v štátnej správe s dôrazom na ozbrojené zložky. Podpisom novej zmluvy o spolupráci to dnes potvrdili generálny riaditeľ sekcie modernizácie MO SR a národný riaditeľ pre vyzbrojovanie Jozef Zekucia a prezident združenia AFCEA Slovakia Miroslav Brvnišťan. Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Podpisom novej dohody s AFCEA Slovakia rezort obrany potvrdil takmer 20-ročné vzájomné partnerstvo, ktorého hlavným cieľom je vytváranie vhodných podmienok na podporu výmeny informácií a riešení v oblasti komunikačných a informačných systémov, bezpečnosti a ochrany informácií, kybernetickej bezpečnosti, šifrovej ochrany informácií a krízového riadenia," povedal Zekucia. Ako dodal, významnou je aj skutočnosť, že dohoda bola uzatvorená na dobu neurčitú, čo vytvára predpoklady pre dlhodobú a plánovanú spoluprácu.

Zmluva o spolupráci umožňuje účasť členov AFCEA Slovakia na programoch, projektoch a aktivitách v oblasti vyzbrojovania, výskumu a vývoja zameraného na zabezpečenie obrany štátu v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi v rámci Slovenskej republiky, EÚ a NATO.

Zároveň vytvára predpoklady pre spoluprácu pri príprave návrhov systémových riešení na zabezpečenie kvality, stability a bezpečnosti dodávok výrobkov pre potreby Ministerstva obrany SR. Občianske združenie AFCEA Slovakia je súčasťou medzinárodnej organizácie AFCEA International, ktorá má viac ako 35.000 členov na celom svete vrátane takmer 2500 korporátnych členov.

Viac o téme: BratislavaSlovenskoMinisterstvo obranyInformačná bezpečnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu