Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nové štatistiky pozitívnych na KORONAVÍRUS: Vek infikovaných klesá, desiatky lekárov sú v karanténe

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V 52. kalendárnom týždni (k 23. 12.) bolo hlásených 11.781 pozitívnych vzoriek na ochorenie COVID-19 vyšetrených metódou RT-PCR. Z celkového počtu bolo najviac prípadov vo vekovej skupine od 40 do 49 rokov. TASR o tom informoval odbor epidemiológie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Najviac prípadov nového koronavírusu počas 52. týždňa zaznamenali v Prešovskom, Žilinskom a Trenčianskom kraji. Od začiatku pandémie ochorenia COVID-19 bolo vo virologických laboratóriách spolu vyšetrených 1.343.265 vzoriek nazofaryngeálnych výterov metódou RT-PCR, z toho bolo 158.905 vzoriek pozitívnych. Na Slovensku sa zároveň vykonalo spolu 1.380.353 antigénových testov, z toho bolo 70.803 vzoriek pozitívnych. Celkový počet vyliečených pacientov je 112.627. Ochoreniu podľahlo 1686 osôb.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zdravotníci v karanténe

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) má aktuálne pre nový koronavírus v karanténe 52 zdravotníckych pracovníkov. Uviedla to hovorkyňa národného ústavu Soňa Valášiková. V nemocnici sú hospitalizovaní piati pozitívni pacienti. Valášiková dodala, že celkovo majú reprofilizovaných 32 lôžok, z toho na COVID oddelení je ich 25, na oddelení akútnej kardiológie ide o dve lôžka a na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny ide o päť lôžok. V prípade potreby vie NÚSCH reprofilizovať viac lôžok.

Viac o téme: KaranténaKoronavírusNárodný ústav srdcových a cievnych chorôb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu