Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prezidentka spúšťa vlastný podcast s názvom Zjednotená krajina

(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová má vlastný podcast s názvom Zjednotená krajina. Pravidelne raz za mesiac v ňom bude s kolegami a inými osobnosťami diskutovať aktuálnom dianí a o tom, čo spoločnosť rozdeľuje i spája. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Podcast bude prístupný na webe prezidentky aj v podcastových aplikáciách. Prvá časť už je zverejnená.

"O podcaste sme v Prezidentskom paláci uvažovali dlhšie. Myšlienka istý čas zrela. Napokon vznikol podcast Zjednotená krajina. Podcast považujem za zaujímavú možnosť dopovedať niektoré postoje a vysvetliť moje kroky, na čo bežne nie je priestor," uviedla prezidentka s tým, že sa v ňom budú snažiť reagovať aj na podnety od občanov, ktoré adresujú na prezidentskú kanceláriu alebo sa objavujú na sociálnych sieťach.

V prvej epizóde podľa slov hovorcu prezidentka neformálne diskutuje s jedným zo svojich kolegov a poradcov Martinom Burgrom. Hovoriť majú o audiencii u pápeža Františka vo Vatikáne, ale aj o tom, ako prezidentka vníma aktuálnu atmosféru v spoločnosti či o východiskách a riešeniach.

Názov podcastu má byť symbolický. "Vnímam fragmentáciu našej spoločnosti, deliace línie rôzneho druhu a rôznymi smermi. Som však presvedčená, že ak sa máme ako krajina posunúť dopredu, ak máme zvládnuť všetky výzvy, ktoré pred nami stoja a úspešne realizovať potrebné zmeny, tak musíme spolupracovať. Usilovať sa o zjednotenie krajiny v zmysle spolupráce a dialógu je niečo, čo považujem za potrebné a nesmierne dôležité," poznamenala hlava štátu.

Viac o téme: Zuzana ČaputováPodcastZjednotená krajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu