Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Takto išiel čas s našimi ženskými politickými polovičkami: Za jeden rok stihli vystriedať všetky tieto ÚČESY

Či už ide o europoslankyňu Ďuriš Nicholsonovú alebo ministerky Kolíkovú a Remišovú, tento rok si všetky tri skúsili nové účesy. Zobraziť galériu (8)
Či už ide o europoslankyňu Ďuriš Nicholsonovú alebo ministerky Kolíkovú a Remišovú, tento rok si všetky tri skúsili nové účesy. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Politický priestor sa netvorí len stratégiami a reformami v podobe noviel zákonov. V prípade ženského osadenstva je tiež dôležité dbať aj o imidž, a o to v našom politickom spektre nie je núdza. Dôkazom je nami sledovaná trojica ostro sledovaných političiek: europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a vicepremiérka pre investície Veronika Remišová (obidve Za ľudí).

Prvá dáma SaS sa skutočne predviedla

Na prvom mieste je jednoznačne politická módna ikona europoslankyňa Ďuriš Nicholsonová, ktorá už za svoje pôsobenie v politike od roku 2009 vystriedala snáď všetky rôzne podoby účesov. Zaujímavý ťah však spravila europoslankyňa SaS aj toto leto, kedy sa dala prehovoriť na dredy. "Vždy sa mi páčili dredy, má ich môj syn, aj jeho krásna priateľka. A tak som si povedala, prečo to neskúsiť práve toto leto? Človek nikdy nevie, koľko liet ešte príde," napísala koncom júla na sociálnu sieť Facebook Nicholsonová.  

Takto išiel čas s
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR – František Iván, SITA - Diana Černáková, archív L. N., Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová)

Bola pripravená na všelijaké reakcie no, nečakala, že pozitívna odozva bude taká silná. "Všetci ste veľmi, veľmi milí. Bola som pripravená na všeličo, ale na toľko srdečnej podpory nie. Milo ste ma prekvapili," reagovala v lete na pozitívny ohlas Nicholsonová.

Tá nám však tento rok doplnila zbierku o ďalší účes svojou vianočnou spomienkou na časy, keď pôsobila ešte ako 22-ročná novinárka. Na fotografii sa vtedy pýšila nakrátko vystrihanými vlasmi.  

Prekvapila aj Remišová

Vicepremiérka pre investície a informatizáciu sa počas tohtoročného septembra tiež odhodlala na menšiu zmenu imidžu. Zatiaľ čo po minulé mesiace a roky sme Veroniku Remišovú zo Za ľudí mohli vidieť v prevažne objemnejších, miestami až kučeravých vlasoch, 17. septembra sa všetko zmenilo.

Pôvodný účes Veroniky Remišovej
Zobraziť galériu (8)
Pôvodný účes Veroniky Remišovej  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Remišová sa pred novinárov v tento deň prišla vyjadriť k aktuálnej situácii, pričom si viacerí všimli jej zmenenú vizáž. Svoje tmavé vlasy si totiž vyžehlila, pristrihla, a tak sa počas dňa ministerka predviedla v zriedkavej, no rozhodne zaujímavej verzií, ktorú sme dovtedy veľmi nemali možnosť vidieť.

V septembri prišla s novým účesom
Zobraziť galériu (8)
V septembri prišla s novým účesom  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Účes si zmenila aj ministerka spravodlivosti

Ku zmene účesu po niekoľkých mesiacoch v exekutíve pristúpila aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Tú si zo začiatku vládnutia pamätáme s dlhšími zopnutými vlasmi. 

Takto išiel čas s
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Mária Kolíková
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Tomuto štýlu dala zrejme zbohom 11. novembra, kedy na rokovanie vlády prišla s farebným rúškom a pristrihnutými vlasmi, ktoré tiež obohatila farebnejším šatníkom.

Mária Kolíková
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Kolíková prehovorila o zdravotnom
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

Viac o téme: účesyPolitičkyVeronika RemišováMária KolíkováLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu