Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Pitelovej vybuchol dom

Výbuch úplne zničil interiér domu. Zobraziť galériu (3)
Výbuch úplne zničil interiér domu.

PITELOVÁ - Výbuch plynu zdemoloval celý dom. Lekári i hasiči sa zhodli, že majiteľka Mária Sklenková (63) z Pitelovej (okr. Žiar na Hronom), ktorá bola vtedy doma, mala obrovské šťastie.

Po detonácii lietalo zariadenie domu cez rozbité okná. Črepiny dokonca zranili aj ľudí, ktorí v tom čase okolo prechádzali. Mária skončila v nemocnici s popáleninami rúk a tváre.

Katastrofu zrejme spôsobila plynová fľaša, z ktorej sa uvoľnila hadička a začal z nej unikať plyn. Majiteľka domu si to nevšimla. Výbuch bol taký silný, že zdemoloval interiér rodinného domu aj časť strechy. Podľa našich informácií budú musieť celú stavbu zrejme zbúrať, lebo bola narušená statika. Majiteľku, ktorá bola v epicentre výbuchu, previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom.

"Mala veľké šťastie. Utrpela popáleniny prvého a druhého stupňa na rukách a tvári. Mohla dopadnúť oveľa horšie," povedal lekár Milan Maňkoš. Zranená žena o nehode nechcela veľmi hovoriť. Povedala, že výbuchu plynovej bomby sa neobávala, vraj keby sa mala báť všetkého, nemala by v dome nič. Susedov, ktorí išli v tom čase do kostola, zasiahli kusy črepín z rozbitého okna.

"Išli sme po ceste. Zrazu sa ozvala strašná rana a potom už iba krik. Majiteľka domu behala po izbe a volala o pomoc. Bolo to hrozné. Mala šťastie, že neprišla o život. Črepina z okna ma zasiahla do hlavy a manžela do nohy. Našťastie to nebolo nič vážne," povedala Zuzana Čabáková (74). Polícia príčiny výbuchu vyšetruje. "Pravdepodobne išlo o neodbornú manipuláciu s plynovým zariadením," povedala Mária Faltániová, banskobystrická policajná hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu