Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pozitívny Pellegrini ohrozil nedeľnú reláciu O päť minút dvanásť: Kto ju bude moderovať?

Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini
Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Predseda strany Hlas – SD Peter Pellegrini na sociálnej sieti včera potvrdil, že je pozitívny na korona vírus a zostáva v domácej izolácií. V karanténe musel kvôli nemu zostať aj celý tím relácie O päť minút dvanásť. V hre je aj náhradný moderátor. Pre topky.sk to potvrdila hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová. S Petrom Pellegrinim v štúdiu bol aj šéf SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. Ten bol dnes prítomný na vláde.

„Všetci zamestnanci RTVS, ktorí sa počas uplynulej nedele, 13. decembra, zúčastnili na natáčaní relácie O 5 minút 12 a prišli do kontaktu s pozitívne testovanou osobou, sú v domácej karanténe,“ reagovala hovorkyňa verejnoprávnej RTVS na margo pozitívneho Petra Pellegriniho. Podľa jej vyjadrení, nikto zo zúčastnených zatiaľ nepociťuje príznaky ochorenia COVID-19.

„Po uplynutí 5-dňovej lehoty budú pretestovaní. Na základe výsledkov následne rozhodneme o tom, kto bude najbližšiu nedeľu, 20. decembra, moderovať reláciu O 5 minút 12. Rovnako budú všetci zúčastnení ešte opakovane pretestovaní pred samotnou výrobou relácie počas nadchádzajúceho víkendu,“ dodala pre topky.sk Andrea Pivarčiová.

Pellegrini nechce, aby verejnosť vedela, ako sa cíti

Hovorkyňa strany Hlas – SD Patrícia Macíková odmietla prezradiť, aké príznaky má Peter Pellegrini, ktorý zostal v domácej izolácií. „O ďalšom zdravotnom stave predsedu strany Hlas – SD nebudeme verejnosť informovať, lebo si to on sám neželá,“ vysvetlila Macíková. Dodala, že hneď ako sa dozvedeli, že Peter Pellegrini má pozitívny test na koronu, „kontaktovali sme tím pána Sulíka a aj tím RTVS. Je už na nich, ako sa zariadia“.

Minister hospodárstva Richard Sulík v karanténe nie je. Bol prítomný na dnešnom rokovaní vlády. Jeho hovorkyňa Katarína Matejková topkám potvrdila, že včera ráno absolvoval PCR test s negatívnym výsledkom. „Do včera večera nikto neupozornil Richarda Sulíka, že bol v kontakte s pozitívnou osobou. Dozvedel sa to odo mňa a ja z médií,“ vysvetlila Sulíková hovorkyňa Katarína Matejková

Viac o téme: Peter PellegriniKoronavírusO päť minút dvanásťHlas – SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu