Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Boj s KORONAVÍRUSOM by mala prevziať prezidentka: Biela medicína je na druhej koľaji

Líder Dobrej voľby Tomáš Drucker
Líder Dobrej voľby Tomáš Drucker (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná Dobrá voľba tvrdí, že iniciatívu v riadení boja s pandémiou nového koronavírusu by mala prebrať do svojich rúk prezidentka Zuzana Čaputová. Tej podľa jej lídra Tomáša Druckera občania dôverujú.

"Je načase, aby iniciatívu prebral najdôveryhodnejší politik, a tým je pani prezidentka," uviedol, pričom doplnil, že neodborné, kostrbaté a kontraproduktívne vyjadrenia a postupy premiéra Igora Matoviča (OĽANO) vzbudzujú v ľuďoch čoraz väčšiu neistotu, nedôveru a chaos. Predseda vlády podľa Druckera zlyháva v riadení krajiny. Tvrdí, že Matovič boj s pandémiou nezvláda. Jeho rozhodnutia označil za "amatérske a absolútne nekoncepčné".

Biela medicína sa popri liečbe COVID-19 ocitla na druhej koľaji

Mimoparlamentná strana Dobrá voľba vyzýva ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO), aby zabezpečil chod nemocníc a urýchlene zverejnil všetky potrebné štatistiky týkajúce sa úmrtí ľudí na Slovensku. Predstaviť má tiež plán na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti pre všetkých pacientov. Informovala o tom hovorkyňa strany Martina Šoltésová.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Strana upozorňuje, že stúpa počet úmrtí mimo zdravotníckych zariadení. Ako skonštatoval predseda strany a exminister zdravotníctva Tomáš Drucker, tzv. biela medicína sa popri liečbe pacientov s ochorením COVID-19 ocitla na druhej koľaji. „V každej krajine zasiahnutej pandémiou, kde majú hlavné slovo odborníci, si uvedomujú nevyhnutnosť kontinuity poskytovania tzv. bielej medicíny. Bez nej reálne hrozí, že na diagnózy mimo COVID-19 bude na Slovensku mesačne umierať omnoho viac pacientov,“ zdôraznil Drucker.

Poukázal pritom na odkladanie plánovaných operácií, kritizoval tiež, že sú chronicky chorí pacienti odkázaní na telemedicínu. Minister zdravotníctva aj premiér Igor Matovič (OĽANO) podľa neho podcenili situáciu. Systém liečby pacientov s ochorením COVID-19 nebol adekvátne zabezpečený. Kontrolu v zdravotníctve by mal podľa neho prevziať odborník.

Viac o téme: PrezidentkaKoronavírusTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu