Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čajová kauza Kollára: O námestníčke prehovoril riaditeľ Nemocnice sv. Michala

Boris Kollár Zobraziť galériu (2)
Boris Kollár (Zdroj: Kancelária Národnej rady SR)

BRATISLAVA - Žiadna zdravotná sestra ani iný zdravotnícky personál neboli z funkcie prepustení a ani im neboli odobraté koncoročné odmeny v súvislosti s hospitalizáciou predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina). Ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) o tom na sobotnom stretnutí ubezpečil generálny riaditeľ Nemocnice sv. Michala Branislav Delej. Informovala o tom hovorkyňa rezortu vnútra Barbara Túrosová.

Výhrady voči spôsobu práce a niektorým rozhodnutiam námestníčky pre ošetrovateľstvo Márie Idešicovej mali byť podľa rezortu v minulosti komunikované osobným rozhovorom aj oficiálnym zápisom na porade vedenia. "Námestníčka pre ošetrovateľstvo je súčasťou vedenia nemocnice a je tou osobou, ktorá má prezentovať a vysvetľovať ciele a zámery vedenia nemocnice zamestnancom, v tomto prípade zdravotným sestrám. Rozhodnutia by mala prezentovať tak, aby boli zrozumiteľné a pochopiteľné pre zdravotné sestry. Ak však opakovane spochybňuje autoritu nadriadeného smerom k zamestnancom a nie je mediátorom, ktorý dokáže vysvetliť, zdôvodniť a byť oporou obom stranám, je to z dlhodobého hľadiska neudržateľné," komentoval šéf bratislavskej nemocnice. 

Čajová kauza Kollára: O
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Boris Kollár)

Doplnil, že nikdy nespochybňoval odborné znalosti a dlhoročné skúsenosti Idešicovej, preto sa rozhodol situáciu riešiť jej odvolaním, ale nie výpoveďou. Tvrdí, že jej ponúkli viaceré pracovné pozície, o čom mala v písomnom stanovisku informovať aj vedúcu personálneho a mzdového oddelenia. Delej tvrdí, že v stanovisku je zároveň uvedené, že námestníčka pre ošetrovateľstvo sa sama rozhodla neprijať žiadnu z uvedených pozícií a požiadala o ukončenie pracovného pomeru dohodou. "Tá bola následne uzatvorená na jej žiadosť a za korektných podmienok," dodal.

Idešicová počas týždňa informovala, že po kauze týkajúcej sa konfliktu Kollára, končí vo svojej funkcii. Tvrdí, že problémy s jej prácou sa objavili až po hospitalizácii šéfa parlamentu. V nemocnici odpracovala 35 rokov, ako námestníčka pôsobila od roku 2002.

Viac o téme: KauzaPrepúšťanieSestričkyBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu