Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Testovanie v bratislavskej Záhorskej Bystrici: Za celý deň otestovali len 271 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Roman Hanc)

BRATISLAVA - Počas nedele otestovali na COVID-19 v bratislavskej Záhorskej Bystrici 271 ľudí. Pozitívni boli dvaja. Potvrdil to starosta tejto mestskej časti Jozef Krúpa. Podľa informácií od Krúpu bolo pozitívne jedno dieťa a jeden rodič, pričom obaja boli bezpríznakoví.

Podľa riaditeľky Základnej školy s materskou školou Hargašova v Záhorskej Bystrici Zuzany Kaliarikovej študuje na 2. stupni 268 žiakov. Ak sa k nim priráta jeden zákonný zástupca žiaka a zamestnanci školy, tak by sa malo prísť otestovať okolo 600 ľudí. Starosta tvrdí, že počas nedele sa nechala pretestovať zhruba polovica zo všetkých.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Testovanie žiakov 5. až 9. ročníka základnej školy, ich zákonných zástupcov a zamestnancov školy bude pokračovať v pondelok 7. decembra v čase od 12.30 do 16.30 h. Od pondelka 7. decembra je možné obnoviť školské vyučovanie a prevádzku v školách (2. stupeň základnej školy a stredné školy), ak sa tak rozhodne ich zriaďovateľ.

Žiaci, jeden z ich zákonných zástupcov a zamestnanci školy sa však musia preukázať negatívnym výsledkom antigénového testu či negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19. Test však nesmie byť starší ako sedem dní.

Viac o téme: TestovaniePandémiaBratislavaZáhorská BystricaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu