Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Lyžovačku v Jasnej spustia v sobotu, bude pre obmedzený počet ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

DEMÄNOVKÁ DOLINA – Lyžiarske stredisko Jasná v Nízkych Tatrách od soboty (5. 12.) spúšťa lyžovačku. Prevádzku strediska a pripravené preventívne protipandemické opatrenia sa podľa riaditeľa strediska Igora Mráza rozhodli otestovať po dôkladnom zvážení a s limitovaným množstvom lyžiarov.

K dispozícii bude osem lanoviek z oboch strán Chopku a sedem zjazdoviek s dĺžkou deväť kilometrov. Kabínové lanovky budú premávať s obmedzenou kapacitou. "Chceme si potvrdiť, že pripravené koridory, koordinácia lyžiarov od príchodu do strediska až po prepravu lanovkami, sú pripravené správne. Zámerom je i vyskúšať, aké budú nástupné časy pri uplatňovaní opatrení," informoval Mráz.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Dodal, že ide o test strediska, opatrení a zároveň aj lyžiarov, či budú ochotní a schopní dodržiavať všetky nastavené preventívne opatrenia v súvislosti s novým koronavírusom. Komunikačný manažér spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR) Marián Galajda uviedol, že prioritou bude riadiť a usmerňovať lyžiarov v stredisku tak, aby dodržiavali rozstupy od príchodu do strediska až po nástup na lanovky, nosili prekrytie dýchacích ciest a nezabúdali na dezinfekciu. "Občerstvenie v stredisku bude možné len v exteriéri. Stredisko je pripravené na otvorenie s viacerými nástupnými bodmi na lanovky, aby sa eliminovalo nekontrolované zhromažďovanie a, naopak, zabezpečilo jednoduchšie dodržiavanie rozstupov," doplnil.

Viac o téme: KoronavírusLyžovanieJasné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu