Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pod Budajovým vedením rezortu padá ďalšia hlava: Riaditeľ Správy NAPANT-u končí

Minister životného prostredia Ján Budaj
Minister životného prostredia Ján Budaj (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

DEMÄNOVSKÁ DOLINA – Riaditeľ Správy Národného parku Nízke Tatry (NAPANT) Ľuboš Čillag končí vo svojej funkcii. O jeho odvolanie požiadal v piatok minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) riaditeľa Štátnej ochrany prírody SR Dušana Karasku. Na brífingu v Demänovskej doline o tom informoval štátny tajomník ministerstva životného prostredia Michal Kiča.

"Postup NAPANT-u v doterajšej činnosti nemožno hodnotiť ako uspokojivý a ako dostatočne aktívny na to, aby sa presadila ochrana prírody a ochrana starostlivosti o životné prostredie v tomto vzácnom území," konkretizoval Kiča.

Doplnil, že po prvotnom oboznámení sa s niektorými aktivitami a stanoviskami bola činnosť národného parku vyhodnotená ako nedostatočná v oblasti ochrany prírody. "Určite sa spravilo aj veľa dobrého, no musíme od ochrany prírody vyžadovať zodpovedný a aktívny prístup pri presadzovaní verejného záujmu," skonštatoval. Manažérka pre komunikáciu ŠOP SR Anna Weissová potvrdila, že šéf ochranárov na rokovaniach s Kičom riešil aj odvolanie riaditeľa NAPANT-u. Stanovisko k odvolaniu však ŠOP poskytne v pondelok (7. 12.).

Viac o téme: Ján BudajNAPANTĽuboš Čillag
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu