Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dráma v Ružinove: Požiar v bytovom dome, obyvateľom pomohla mestská časť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Viac ako šesť hodín zasahujú hasiči pri požiari bytov v jednom z bytových domov v bratislavskom Ružinove. Požiar sa im už podarilo zlikvidovať. Obyvateľom z postihnutých poschodí zabezpečila mestská časť dočasné útočisko. Pri požiari sa nikto nezranil. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

"Požiar vypukol krátko po štvrtej hodine ráno. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar vypukol v byte na 5. poschodí, pričom sa cez stúpačku rozšíril do ďalších bytov na 6. a 7. poschodí," priblížila Križanová.

Hasičom sa ho podarilo zlikvidovať. Vykonali zároveň kontrolné merania na výskyt nebezpečných látok v ovzduší s negatívnym výsledkom, termokamerou vyhľadali všetky skryté ohniská. Na mieste zasahujú hasiči z Dúbravky a z Radlinského ulice.

Obyvateľom oboch poschodí bytového domu na Jašíkovej ulici pomohla mestská časť, dočasné útočisko našli v priestoroch Domu kultúry Ružinov. "Zabezpečili sme teplé nápoje, raňajky a čakáme na informácie od hasičov či sa dnes budú môcť vrátiť do bytov," uvádza na sociálnej sieti ružinovský vicestarosta Martin Patoprstý, ktorý sa poďakoval hasičom za profesionálny zákrok, kolegom z miestneho úradu a krízového riadenia i miestnej organizácii Cultus Ružinov.

Profesionálnu a rýchlu prácu ocenil aj ružinovský starosta Martin Chren. "Jeden vyhorený byt je zrejme od elektrického skratu, ďalšie byty sú ohrozené a snáď včasným zásahom hasičov zachránené, šesť ľudí je dočasne ubytovaných v našom DK Ružinov. Našťastie, dnes snáď nielen bez strát na životoch, ale aj bez vážnych zranení," napísal Chren.

Viac o téme: PožiarHasičiRužinov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu