Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Hrozivý požiar v Košiciach: Šťastie v nešťastí, obyvatelia sa vracajú do bytov

Bytovka po požiari na Ovručskej ulici v Košiciach
Zobraziť galériu (11)
Bytovka po požiari na Ovručskej ulici v Košiciach (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

KOŠICE – Obyvatelia bytovky na Ovručskej ulici v Košiciach, v ktorej v stredu večer vypukol požiar, sa vo štvrtok popoludní začali priebežne vracať do svojich bytov. Výnimkou je byt, kde požiar vznikol. Uviedlo to komunikačné oddelenie mesta Košice. Polícia v súvislosti s požiarom začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

„Dnes realizoval policajný vyšetrovací tím dôkladnú obhliadku miesta udalosti za účasti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru z pracoviska Košice a zisťovateľa vzniku príčin požiaru Hasičského a záchranného zboru. Na miesto sa dostavil aj statik, ktorý po obhliadke konštatoval, že stavba je bezpečná a zo statického hľadiska je možné ju využívať naďalej,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová.

Bytovka po požiari na
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Ako mesto spresnilo, zatiaľ bude v celej bytovke odpojený plyn a na prvých štyroch poschodiach bude obmedzená aj dodávka elektrickej energie. Uplynulú noc strávilo v mieste núdzového bývania v areáli Bytového podniku mesta Košice sedem ľudí. Podľa dostupných informácií už tieto priestory nevyužívajú.

Byt, v ktorom požiar vypukol, zhorel úplne. Ostatné sú poškodené čiastočne. „Sme v kontakte s rodinou, ktorej zhorel celý byt, o prípadnej ďalšej forme pomoci pre nich budeme ešte hovoriť,“ uvádza starosta mestskej časti Dargovských hrdinov Jozef Andrejčák na webovej stránke MČ. Správca bytového domu, ktorým je BPMK, podľa neho zabezpečil kontrolu inžinierskych sietí a zabezpečí aj opravné práce spoločných priestorov.

Bytovka po požiari na
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Požiar vypukol v stredu večer v trojizbovom byte na piatom poschodí bytovky na Ovručskej ulici v košickej MČ Dargovských hrdinov. Z domu evakuovali 22 ľudí, k vážnym zraneniam nedošlo. Prvotné informácie o tom, že išlo o výbuch plynu, sa nepotvrdili. Požiar podľa hasičov pravdepodobne spôsobila sviečka z adventného venca. Ako Mésarová dodala, presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania a polícia zisťuje aj následky požiaru.

Viac o téme: PožiarBytovkaKošiceOvručská ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu