Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slováci sú nepoučiteľní: Muž (45) šoféroval opitý na mol, nafúkal viac ako tri promile

 Vodič nafúkal pri Chropove viac ako tri promile
Vodič nafúkal pri Chropove viac ako tri promile (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

CHROPOV - Polícia zadržala v piatok (27. 11.) vodiča pri obci Chropov v okrese Skalica, ktorý pri dychovej skúške nafúkal viac ako tri promile alkoholu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Muž šoféroval osobné motorové vozidlo, keď ho zastavila policajná hliadka. "Pri policajnej kontrole bol 45-ročný vodič podrobený dychovej skúške. Krátko pred desiatou hodinou večer vodič nafúkal 1,50 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje viac ako tri promile," uviedla polícia.

Policajti muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ obvinil vodiča z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Od piatku odhalili policajti v Trnavskom kraji piatich opitých previnilcov za volantom, z toho štyria sa dopustili trestného činu a jeden priestupku v doprave.

Michalovčan spôsobil nehodu pod vplyvom drog

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 28-ročný Michalovčan, ktorý v októbri spôsobil na ceste medzi mestom Michalovce a obcou Zemplínska Široká dopravnú nehodu. Ako informovalo košické krajské policajné riaditeľstvo na sociálnej sieti, v jeho krvi zistili prítomnosť metamfetamínu, amfetamínu a THC.

Vodič mal dopravnú nehodu spôsobiť pravdepodobne z dôvodu nedostatočnej pozornosti pri vedení vozidla. Pri predchádzaní pred ním idúceho osobného motorového vozidla mal ohroziť oproti jazdiaceho vodiča, ktorý zrážke zabránil tým, že zišiel s autom do poľa. Mimo cesty, s prevráteným vozidlom, skončil aj Michalovčan.

"Hoci bola dychová skúška u oboch vodičov negatívna, správanie sa vodiča Škody (obvineného, pozn. red.) počas dokumentovania dopravnej nehody sa policajtom nepozdávalo. Bola mu preto odobratá krv," vysvetlila polícia spôsob, ako u neho zistila požitie drog.

Viac o téme: AlkoholNehodaDrogyPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu