Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Unikol plán rezortu dopravy: Vieme, ako si predstavujú lyžiarsku sezónu na Slovensku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (13)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – František Iván)

BRATISLAVA - Plán na záchranu slovenského cestovného ruchu v zimnej sezóne bol pripravený už koncom leta. Z Ministerstva dopravy a výstavby SR unikol dokument, ktorý jasne hovorí, ako mali byť otvorené prevádzky počas zimnej lyžiarskej sezóny. Cieľom pripraveného dokumentu malo byť podľa informácií topky.sk zachrániť slovenské prevádzky pred ekonomickou katastrofou kvôli COVIDU 19.

Rezort pripravil vlastný systém ešte pred druhou vlnou korona krízy a rozdelil fungovania prevádzok, wellness a lyžiarskych stredísk podľa pripraveného semaforu. Teda na oblasti s nízkym rizikom nákazy, stredným rizikom nákazy a oblasti s vysokým rizikom nákazy. Cieľom návrhov má byť, aby Slováci nechodili lyžovať do zahraničia a radšej zostali doma. Nielen, že podporia domáci cestový ruch, ale navyše sa zníži aj riziko prinesenia korona vírusu zo zahraničia.

Opatrenia na lyžiarskych svahoch
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: topky.sk)

Rezort priniesol konkrétne a podrobné opatrenia ako postupovať pri wellness svete, lyžiarskych strediskách, či otváraní hotelov a iných ubytovacích zariadení s ohľadom na oblasti, kde je riziko nákazy nižšie, stredne vysoké alebo vysoké riziko nákazy. Pripravený dokument má 33 strán. Vyberáme len niektoré z nich.

V zahraničí sú názory na otvorenie zimnej sezóny rôzne. Kým Nemecko a Francúzsko chcú zrušiť zimnú sezónu, Rakúsko plánuje otvárať lyžiarske strediská. Podľa rakúskej ministerky pre cestovný ruch Elisabeth Köstingerová koronavírus sa nešíri na svahoch, ale na párty po lyžovaní. Podobný postup ako susedné Rakúsko, chce zvoliť aj Švajčiarsko.

Viac o téme: Ministerstvo dopravyPandémiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu