Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Obvineniu z lúpeže čelia dvaja mladiství Košičania: Prepadli 64-ročného muža

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - Dvoch 15-ročných Košičanov obvinila polícia zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Jedného z nich stíhajú väzobne. Dvojica vo štvrtok (19. 11.) večer prepadla na chodníku vedľa Mestského parku v Košiciach 64-ročného muža. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová.

Podľa doterajšieho vyšetrovania obaja obvinení prišli k mužovi, pričom jeden z nich ho chytil za bundu. Druhý mu z ruky vytrhol tašku s nákupom. „Potom sa obaja snažili dostať do vreciek poškodeného muža. To sa im však nepodarilo, pretože muž sa bránil a začal kričať o pomoc. Z miesta ušiel na železničnú stanicu, odkiaľ privolal políciu,“ spresnila s tým, že policajné hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky podozrivých v krátkej dobe vypátrali a zadržali.

Poškodenému bola spôsobená škoda vo výške 15 eur, zranenia neutrpel. Za tento čin, spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Mladistvým osobám sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Viac o téme: PrepadLúpežPolícia Obvinenie Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu