Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Mikolášik: Podmienka pre matku, ktorá vyhodila dieťa z okna? Zabráňte tomu!

Barbara S. vyhodila svoje novonarodené dieťa v Prešove v júni 2007
Barbara S. vyhodila svoje novonarodené dieťa v Prešove v júni 2007

BRATISLAVA - Europoslanec Miroslav Mikolášik (KDH) apeluje na súd, aby nepotvrdil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a 19-ročnou Prešovčankou, ktorá pred rokom vyhodila svoje dieťa z okna.

Podľa medializovaných informácií by podľa dohody s prokurátorom, za to, že sa priznala, mala dostať podmienečný trest. "Vyriešiť takú záležitosť len podmienkou je nehorázna aplikácia práva," uviedol dnes Mikolášik pre agentúru SITA. Upozornil, že za korupciu, alebo iné finančné, či hospodárske delikty dostávajú ich páchatelia vysoké nepodmienečné tresty. S tým je v rozpore mäkký prístup prokuratúry v prípade vraždy dieťaťa. "Nezáleží pritom, či dieťa malo deň, mesiac, rok, alebo desať rokov," zdôraznil Mikolášik.

Ľudský život je podľa Mikolášika najvyššou hodnotou. "Justícia by mala chrániť život a tým viac, čím je bezbrannejší," vyhlásil europoslanec. Upozornil, že dodržiavanie zákona má vychovávať občanov. "Môže sa stať, že iná mladá žena urobí to isté vo viere, že dostane podmienečný trest," zdôraznil. Podľa Mikolášika potom môžeme sa takýmto spôsobom zbavovať aj starých ľudí, ktorí nám zavadzajú.

Mikolášik však dodal, že má ľudské pochopenie pre matku, ale aj tak si zaslúži nepodmienečný trest , ktorý môže byť na spodnej hranici a pre dobré správanie môže byť prepustená po odpykaní si jeho časti.

Matka vyhodila svoje novonarodené dieťa v Prešove v júni 2007. Synček po páde so 7. poschodia zomrel. Matku obžalovali z vraždy za čo jej hrozí tri až osem rokov väzenia. S prokurátorom sa dohodla na 32 - mesačnom treste s trojročnou podmienkou. Dohodu musí potvrdiť súd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu