Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Barbara, ktorá vyhodila syna z okna, sa možno dohodne na treste

Barbara S. (18).
Barbara S. (18).

PREŠOV - Prešovčanka, ktorá po pôrode vyhodila dieťa z okna svojej izby, sa onedlho dozvie, aký trest ju čaká. Barbara S. (18) dieťa porodila doma, v byte na 7. poschodí.

Výška trestu by mala vyplynúť z dohody medzi jej advokátmi a prešovskou prokuratúrou. Vyšetrovateľka prípadu už prokurátorovi podala návrh na obžalobu Barbary S. (18) z vraždy novonarodeného dieťaťa. „Dohodovacie konanie o vine a treste v tomto prípade sa začne v januári,“ vysvetlil prešovský okresný prokurátor Michal Glevaňák.

Je možné, že Barbara sa takto chce vyhnúť ďalšej medializácii nezvyčajnej udalosti, ktorá sa odohrala v júni tohto roka na prešovskom sídlisku Sekčov. O treste pre Barbaru by nakoniec súd rozhodoval len v prípade, že prokuratúra sa s advokátmi nedohodne.

Prešovská vyšetrovateľka v návrhu na obžalobu konštatuje, že podľa jej zistení bol novonarodený chlapec zdravý, a keď sa narodil, meral 53 cm a vážil tri kilá. „Obvinená ho vyhodila v popôrodnom šoku z okna detskej izby na mieste, kde je postavený šatník,“ spresnil Daniel Džobaník z prešovského policajného krajského riaditeľstva. Barbara môže vo väzení stráviť až osem rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu