Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

KORONAVÍRUS Počet drive-in miest znížia, dôvodom sú problémy s dopravou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Počas druhého dňa plošného testovania bude v hlavnom meste zredukovaný počet odberných miest, na ktorých sa bude možné dať otestovať z auta. K zmene príde v Karlovej Vsi, kde ostanú k depozícii už len dva takéto body, a tiež v Podunajských Biskupiciach, kde sa sobotňajší drive-in zmení na tri nedeľňajšie odberné miesta pre peších.

Dôvodom opatrenia sú komplikácie v doprave, ktoré priniesol veľký nápor na tieto odberné miesta. Nepriepustnosť komunikácií v ich okolí spôsobil aj fakt, že sa na ne snažilo dostať aj mnoho ľudí z iných sídel Bratislavského kraja, najmä zo Záhoria. "V Karlovej Vsi ostanú drive-in miesta v Líščom údolí a pod mostom Lafranconi," potvrdil hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes. "V Slávičom údolí bude odberné miesto len pre peších, rovnako tak pred Iuventou, kde však bude možné zaparkovať," dodal.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na parkovisku pri Podzáhradnej ulici v Podunajských Biskupiciach sa takisto v nedeľu budú môcť otestovať len tí, ktorí prídu peši. "Zvyšujeme však počet odberných miest na tri," informoval starosta mestskej časti Zoltán Pék.

Kolóna áut smerom odberné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Maarty)

Všetky drive-in odberné miesta ostávajú v Ružinove, hoci v ich okolí bola doprava mimoriadne komplikovaná a v sobotu popoludní starosta Ružinova Martin Chren hovoril o "25-hodinovej čakacej dobe". "Rozhodli sme sa napokon, že tieto miesta ponecháme, vyzývame však ľudí, aby ich prednostne ponechali pre rodiny s deťmi a obyvateľov so zhoršenou mobilitou," dodal Chren.

K dispozícii budú aj odberné miesta pre otestovanie sa z auta na parkovisku pred Obchodným centrom Danubia v Petržalke a tiež drive-in odberové miesto v Rusovciach, ktoré mestskej časti pomáha zvládnuť aj nápor pendlerov.

Na snímke testovanie z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Viac o téme: DopravaDrive-inKoronavírusCeloplošné testovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu