Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo do večera takmer 7-tisíc infikovaných a 63 úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Českej republike v sobotu do večera pribudlo ďalších 6771 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Oznámilo to ministerstvo zdravotníctva ČR na svojej oficiálnej webovej stránke.

Počet pozitívnych prípadov tak v ČR od začiatku pandémie dosiahol 330.445. V spojitosti s ochorením COVID-19 zomrelo 3197 ľudí. V sobotu ochoreniu zatiaľ podľahlo 63 infikovaných ľudí. Z ochorenia COVID-19 sa v krajine dosiaľ vyliečilo 137.950 pacientov. V súčasnosti je aktívnych 189.298 prípadov a 7673 pacientov je podľa ministerstva zdravotníctva s ochorením v nemocnici.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Poslanecká snemovňa českého parlamentu v piatok schválila predĺženie núdzového stavu v krajine o ďalšie tri týždne - do piatka 20. novembra. Núdzový stav bol v ČR pôvodne vyhlásený od 5. októbra do 3. novembra. Česká vláda ho chcela predĺžiť o 30 dní. Premiér Andrej Babiš upozorňoval, že všetky opatrenia sa začínajú prejavovať s určitým odstupom. Najnovšie opatrenia sú v ČR v platnosti od stredy 28. októbra a bez núdzového stavu by sa ich platnosť skončila. Časť opozície sa však postavila proti návrhu vlády.

Viac o téme: ČeskoPandémiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu