Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Exekútor je podozrivý zo založenia zločineckej skupiny

Harabin:
Harabin: "Na základe výsledkov kontroly požadujem najprísnejší trest, zároveň som pozastavil exekútorovi výkon funkcie."

BRATISLAVA - Kontrola ministerstva spravodlivosti SR (MS SR) zistila ďalšie vážne porušenie zákona a exekučného poriadku v kauze exekúcie žilinských bytov na sídlisku Hájik. Minister spravodlivosti Štefan Harabin už podal návrh na disciplinárne konanie voči exekútorovi, ktorý stojí za celým prípadom.

"Na základe výsledkov kontroly požadujem najprísnejší trest, zároveň som pozastavil exekútorovi výkon funkcie," povedal Harabin. Podľa výsledkov kontroly exekútor v čase, keď vydával poverenia na vykonanie exekúcie, bol spoločníkom v jednej zo spoločností, ktorá mala tieto byty získať, informoval hovorca MS SR Michal Jurči.

"Z výsledkov kontroly som doslova šokovaný. Považujem to za vrchol drzosti. Vyzývam políciu a prokuratúru, aby sa začali prípadom vážne a zodpovedne zaoberať. Veď nejde len o 700 rodín, ktoré sa ocitli v právnej neistote, ale aj o základy právneho štátu,“ dodal minister.

Z kontroly ďalej vyplýva, že do prípadu sú zapletené aj ďalšie osoby, spoločníci exekútora. Z celkovej pohľadávky približne 850-tisíc korún sa po kontroverzných právnych úkonoch mali trovy exekučného konania a odmena pre právneho zástupcu vyšplhať na viac ako pol miliardy korún, povedal Jurči. Táto suma sa následne stala predmetom exekučných konaní.

Podľa Jurčiho je dôvodné podozrenie že tu ide o zakladanie organizovanej zločineckej skupiny, preto rezort spravodlivosti predal tento prípad Generálnej prokuratúre na prešetrenie. Minister na záver dodal, "môžem občanov ubezpečiť, že nebudem tolerovať a ani sa prizerať na porušovanie zákonov. Dúfam, že sa zobudí aj polícia s prokuratúrou.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu