Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Polícia zadržala a obvinila expríslušníka NAKA: Vzal úplatok vo výške 16-tisíc

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby obvinil zo zločinu prijímania úplatku v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa 42-ročného bývalého príslušníka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

„Vyšetrovanie, ktorým sa viac ako dva roky intenzívne zaoberal špecializovaný tím Hranica, sa tak výrazne posunulo,“ uviedla Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR. Obvinený, ktorý už v zložkách polície nepôsobí, sa mal trestnej činnosti dopustiť ako príslušník NAKA v rokoch 2016 a 2017.

Úplatok vo výške 16-tisíc

Protiprávna činnosť mu mala podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania priniesť zisk 16-tisíc eur. „Vyšetrovateľ preukázal obvinenému spáchanie dvoch trestných činov, pričom dôkazná situácia nestačila len na vznesenie obvinenia, ale aj na zadržanie obvineného,“ dodala Friese s tým, že vyšetrovanie naďalej pokračuje.

Friese vysvetlila, že hoci išlo v tomto prípade o bývalého príslušníka polície, vo veci i tak konala policajná inšpekcia. „V jej kompetencii je totiž nielen vyšetrovanie prípadov súčasných, ale aj bývalých príslušníkov vybraných ozbrojených zložiek, ak sa trestnej činnosti dopustili počas svojho pôsobenia v nich alebo pred nástupom do služobného pomeru,“ objasnila.

Viac o téme: úplatkyZneužitiePolícia PrávomocObvinenie NAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu