Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

MIMORIADNA SPRÁVA Boris Kollár mal v Bratislave vážnu dopravnú nehodu, je stabilizovaný

Boris Kollár Zobraziť galériu (5)
Boris Kollár (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Boris Kollár mal vážnu dopravnú nehodu v Bratislave. Informoval o tom premiér Igor Matovič na tlačovej konferencii organizovanej v súvislosti s druhým dňom plošného testovania.

Stav Kollára je stabilizovaný

Stav predsedu parlamentu Borisa Kollára je po sobotnej autonehode stabilizovaný. "Momentálne je na vstupných vyšetreniach na urgentnom príjme v Nemocnici sv. Michala. Je pri vedomí," informoval hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. Osobný ochranca šéfa parlamentu je podľa jeho slov zranený ľahko a vodič Úradu pre ochranu ústavných činiteľov taktiež absolvuje lekársku prehliadku. Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia nehody sú v súčasnosti predmetom objasňovania, píšu bratislavskí policajti na sociálnej sieti. "Požitie alkoholických nápojov bolo vykonanou dychovou skúškou u oboch vodičov vylúčené" uviedli. 

MIMORIADNA SPRÁVA Boris Kollár
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Parlamentní kolegovia želajú Kollárovi skoré uzdravenie

"Veríme, že rozsah zranení bude čo najmenší a prajeme jemu aj ostaným zraneným čo najskoršie uzdravenie a veľa síl," uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Doplnil, že aj v týchto neľahkých časoch, keď Slovensko bojuje s ochorením COVID-19, je potrebné dávať si pozor na svoje zdravie i na cestách. "Verím, že všetci účastníci tejto dopravnej nehody budú v poriadku a vyzdravejú sa. Podľa mojich informácií sú stabilizovaní. Pánovi predsedovi Kollárovi aj jeho ochranke prajem skoré uzdravenie," povedal podpredseda snemovne Juraj Šeliga (Za ľudí) s tým, že aj táto situácia všetkým pripomína, že je potrebné dávať si na cestách pozor a byť opatrní.

MIMORIADNA SPRÁVA Boris Kollár
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

"Držíme predsedovi NR SR palce a prajeme mu skoré uzdravenie. Veríme, že okrem neho bude v poriadku aj jeho ochrankár a vodič," reagoval podpredseda parlamentu Milan Laurenčík (SaS). Skoré uzdravenie Kollárovi želá aj expremiér Peter Pellegrini (Hlas-SD) "S veľkým znepokojením som prijal informáciu o autonehode predsedu parlamentu Borisa Kollára. Žijeme hektické časy, uponáhľané a nervózne ktoré sa prenášajú do nášho profesionálneho výkonu. Želám svojmu parlamentnému kolegovi a jeho spolupracovníkom skoré uzdravenie," uviedol. 

MIMORIADNA SPRÁVA Boris Kollár
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Prezidentka Čaputová sa zaujímala o zdravotný stav Kollára

Prezidentka SR Zuzana Čaputová bola informovaná o sobotnej dopravnej nehode predsedu parlamentu Borisa Kollára a zaujímala sa o jeho zdravotný stav. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. "Prezidentka Zuzana Čaputová bola informovaná o dnešnej vážnej dopravnej nehode predsedu NR SR Borisa Kollára a zaujímala sa o jeho zdravotný stav. Jemu, ako aj jeho vodičovi a členovi jeho ochranky prezidentka želá skoré uzdravenie," uviedol. 

Boris Kollár mal v sobotu vážnu autonehodu v Bratislave

K nehode malo dôjsť v Podunajských Biskupiciach v okolí križovatky Mramorová a Ulica Svornosti. Matovič priblížil, že auto s predsedom NR SR údajne išlo na križovatke na zelenú, keď do nich zboku vrazilo druhé vozidlo idúce na červenú. Kollár, jeho ochrankár aj vodič utrpeli zranenia. Kollára mali podľa našich informácií previezť do Nemocnice sv. Michala, kde momentálne podstupuje vyšetrenia. Tie majú potvrdiť viaceré zlomeniny. 

MIMORIADNA SPRÁVA Boris Kollár
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

"Predseda parlamentu, ako druhý najvyšší ústavný činiteľ, mal vážnu dopravnú nehodu v Bratislave. Bol zranený spolu so svojím ochrankárom a vodičom. Držíme týmto trom ľuďom palce, aby mali čo najmenšie dosahy na svoje zdravie," vyhlásil. Zo strany vodiča neboli podľa premiéra porušené dopravné predpisy. Správu budeme aktualizovať. 

Viac o téme: Dopravná nehodaBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu