Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Mesto Bardejov má obavu, či sa podarí splniť cieľ testovania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Rick Bowmer)

BARDEJOV – Mesto Bardejov má obavu, či sa pre krátkosť času podarí splniť cieľ plánovaného plošného testovania na ochorenie COVID-19. Ako informoval hovorca mesta Štefan Hij, v utorok tam zasadala bezpečnostná rada okresu.

Na rokovaní sa okrem zástupcov štátnej správy a samosprávy zúčastnili aj predstavitelia Hasičského a záchranného zboru, Policajného zboru a Ministerstva obrany (MO) SR.

"MO SR predstavilo svoje požiadavky na samosprávu, pričom mnohé detaily ešte nie sú dopracované do realizovateľnej úrovne. Rokovanie sa nieslo vo vecnom a konštruktívnom duchu, mnohé z nastolených otázok boli zodpovedané, niektoré otázky však ešte ostali bez odpovede. Pre krátkosť času na prípravu však existuje obava, či sa podarí avizovaný cieľ, ktorý testovanie sleduje, splniť," povedal Hij.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V nadväznosti na to zasadal aj mestský krízový štáb, ktorý sa podľa Hija snaží požiadavky zo strany štátu pretaviť do realizovateľnej podoby na úrovni samosprávy Bardejova. "Podrobnosti aj s reálnym plánom realizácie budú známe najneskôr v stredu (21. 10.) popoludní a budeme o nich, samozrejme, informovať," dodal Hij.

Viac o téme: TestovaniePandémiaBardejovKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu