Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nebezpečný zločinec, ktorého zadržali v Krompachoch, zostáva vo väzbe: Na krku má dva európske zatykače

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA – Afričan Chineye Whytg Nzedgu (49) z Ghany, na ktorého sú vydané dva európske zatýkacie rozkazy a ktorého zadržala koncom septembra polícia v meste Krompachy v okrese Spišská Nová Ves, bude naďalej väzobne stíhaný.

Rozhodol o tom v utorok Najvyšší súd SR. "Senát 3T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť vyžiadanej osoby N. Ch. W., podanú proti uzneseniu Krajského súdu v Košiciach z 22. septembra, ktorým bola na základe európskeho zatýkacieho rozkazu táto vyžiadaná osoba vzatá do predbežnej väzby, zamietol. NS SR na podklade predmetnej sťažnosti preskúmal správnosť výrokov napadnutého uznesenia, ako aj správnosť postupu konania, ktoré napadnutým výrokom predchádzalo, a dospel k záveru, že sťažnosť vyžiadanej osoby nie je dôvodná," informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Nebezpečný zločinec, ktorého zadržali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia Slovenskej republiky)

Vyžiadaná osoba bola podľa jej slov do predbežnej väzby vzatá na základe dvoch európskych zatýkacích rozkazov vydaných prokuratúrou pri Odvolacom súde v Aténach, a to s cieľom výkonu trestu odňatia slobody pre trestný čin nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami, ako aj trestného stíhania pre úmyselnú vraždu spáchanú spoluúčasťou v pokojnom duševnom stave, pokus o vraždu, nedovolené ozbrojovanie a použitie zbrane. "Predbežná väzba vyžiadanej osoby začala plynúť 20. septembra," dodala hovorkyňa.

Prečítajte si aj: V Krompachoch zadržali nebezpečného zločinca! Ženu použil ako živý štít, FOTO z policajnej akcie

Muža zadržala polícia 20. septembra v Krompachoch. V Grécku sa mal dopustiť drogovej trestnej činnosti, za ktorú bol právoplatne odsúdený na osem rokov väzenia, doživotný trest mu hrozí v prípade dokázania viny za spoluúčasť na vražde. Podľa polície sa mal Ghančan v Krompachoch nachádzať z dôvodu rodinných väzieb. Policajti postupovali obozretne, keďže od svojho zahraničného partnera mali informácie, že ide o ozbrojeného, nebezpečného a násilného páchateľa.

Viac o téme: Polícia AfričanChineye Whytg N
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu