Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dobrá práca našej polície: Pri pátracej akcii zadržala nelegálneho migranta z Moldavska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

STAKČÍN - Pri pátraní po mužovi, ktorý utekal pred policajnou hliadkou, zaistila polícia na železničnej stanici v obci Stakčín v okrese Snina nelegálneho migranta z Moldavska. Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická, po získaní výsledkov testovania na nový koronavírus policajti Moldavčana zo Slovenska administratívne vyhostili.

Polícia vyhlásila pátraciu akciu po tom, čo 11. októbra v dopoludňajších hodinách hraničiari z obce Topoľa spozorovali v katastrálnom území Stakčína muža, ktorý kráčal po štátnej ceste a dal sa na útek. Zúčastnili sa na nej policajti oddelení hraničných kontrol v Topoli, Zboji a Uliči a policajného obvodného oddelenia Snina. "Vo večerných hodinách policajti kontrolovali cudzinca, štátneho príslušníka Moldavska, na železničnej stanici v obci Stakčín," doplnila Kopernická s tým, že muža predviedli na oddelenie a začali konanie o jeho administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ na dobu troch rokov.

Tak Moldavčan, ako aj Alžírčan, ktorého hraničiari z Petroviec zadržali deň predtým v krovinatom poraste v katastrálnom území obce Porúbka v okrese Sobrance, boli podrobení RT PCR testu na nový koronavírus. Keďže boli výsledky oboch negatívne, Moldavčana vyhostili 15. a Alžírčana 19. októbra. "Administratívne vyhostená bola aj štátna príslušníčka Kamerunu, ktorá bola zaistená po neoprávnenom prekročení vonkajšej hranice 18. septembra a po pozitívnom RT PCR teste na COVID-19 bola v karanténe v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach," uzavrela Kopernická.

Viac o téme: Cudzinecká políciaPolícia MoldavskoStakčínNelegálny migrant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu