Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Obrovské problémy v nitrianskej nemocnici: Zdravotníci majú pozitívne testy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Niall Carson/PA via AP)

NITRA – V nitrianskej fakultnej nemocnici sa postupne zvyšuje počet zdravotníkov infikovaných novým koronavírusom. Ako informovala hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec, momentálne ide o 61 zdravotníkov, ďalších deväť je v karanténe.

Pre nutnosť reprofilizácie lôžok i pozitívne testovaný zdravotnícky personál nemocnica v utorok pristúpila k redukovaniu plánovaných hospitalizácií. „Individuálne prehodnocujeme každý klinický stav vyžadujúci si hospitalizáciu a rovnako individuálne zvažujeme každý operačný výkon,“ uviedla Kubinec. Ako pripomenula, neodkladná zdravotná starostlivosť je poskytovaná v plnom rozsahu. V aktuálnej fáze pandémie zostáva zatiaľ v nezmenenom rozsahu aj ambulantná zdravotná starostlivosť.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Nemocnica v súčasnosti reprofilizovala okrem 30 lôžok na piatom poschodí aj 15 lôžok na štvrtom poschodí v pavilóne chirurgických disciplín. „Vzhľadom na zvýšenie bezpečnosti pacientov a personálu sme v priebehu minulého týždňa začali realizovať vyšetrenie PCR u každého hospitalizovaného pacienta. Uvedené opatrenie malo za výsledok, že sme zachytili k 20. októbru naprieč nemocnicou desať hospitalizovaných pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19, ktorí boli prijatí pre iné diagnózy,“ dodala Kubinec.

Viac o téme: NemocnicaPandémiaNitraKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu