Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Úrady hlásia ďalší smutný rekord: Denný prírastok obetí je už dvojciferný

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Manu Fernandez)

BRATISLAVA - Od začiatku pandémie nového koronavírusu teraz prichádza ministerstvo zdravotníctva s ďalšou smutnou správou. Počet potvrdených obetí na Covid-19 sa dnes zvýšil až o rekordných 11 nebohých pacientov. Oznámilo to ministerstvo zdravotníctva cez svoju hovorkyňu Zuzanu Eliášovú.

Rezort priblížil, kde boli tieto nové úmrtia potvrdené "59-ročná žena zomrela vo Fakultnej nemocnici v Nitre, 63-ročný muž v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku, 72-ročný muž vo Fakultnej nemocnici v Nitre, 76-ročný muž v Univerzitnej nemocnici L.P. v Košiciach, 81-ročný muž v Univerzitnej nemocnici Bratislava, 82-ročný muž v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku, 82-ročná žena vo Fakultnej nemocnici v Nitre, 84-ročný muž v Univerzitnej nemocnici Martin, dve 84-ročné ženy v Univerzitnej nemocnici L.P. v Košiciach a 86-ročná žena vo Fakultnej nemocnici v Nitre," spresňuje ministerstvo zdravotníctva.

Slovensko teda po dnešku eviduje už 82 úmrtí na Covid-19. V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 540 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 464 z nich. Na JIS je 18 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 51 pacientov.

KORONAVÍRUS Úrady hlásia ďalší
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Natacha Pisarenko)

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí na Slovensku je doteraz 26 300, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 594 245 laboratórnych testov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 19 047.

Viac o téme: úmrtiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu