Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS prinútil ďalšie univerzity k ráznemu kroku: Prechod na dištančnú výučbu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PREŠOV - Vzhľadom na vývoj epidemickej situácie došlo od utorka (13. 10.) na Prešovskej univerzite (PU) v Prešove (PU) k prechodu na dištančné vzdelávanie v rámci prednášok na všetkých jej fakultách. Prezenčnou metódou sa realizujú vybrané praktické a laboratórne cvičenia, avšak za dodržania prísnych opatrení. Informovala o tom hovorkyňa univerzity Anna Polačková.

"Prioritou našej univerzity je bezpečnosť jej študentov, ako aj všetkých zamestnancov univerzity, preto epidemickú situáciu na Slovensku, regióne i univerzite detailne monitorujeme a podľa toho prijímame aj platné opatrenia nielen vo vzťahu k vyučovaciemu procesu," zdôraznil rektor PU v Prešove Peter Kónya.

Dištančná metóda vedenia prednášok bola na univerzite zavedená od 5. októbra, týkalo sa to tých prednášok, na ktorých sa zúčastňovalo viac ako 50 študentov. Od utorka (13. 10.) však na univerzite platí nové opatrenie, ktoré vzhľadom na súčasný stav epidemickej situácie vydal rektor po zasadnutí vedenia univerzity.

"Opatrenie platné od 13. októbra určuje, že všetky prednášky uskutočňované na všetkých fakultách univerzity a celouniverzitných pracoviskách budú až do zrušenia tohto opatrenia prebiehať iba dištančnou metódou," zdôraznil Kónya. Zároveň doplnil, že prednášky uskutočňované touto metódou musia byť pre študentov prístupné najmenej počas nasledujúcich 48 hodín. O organizácii ďalších foriem štúdia rozhodujú dekani fakúlt a riaditelia celouniverzitných pracovísk s ohľadom na špecifiká jednotlivých študijných programov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na PU v Prešove aktuálne študuje takmer 8500 študentov, pričom bolo zaznamenaných približne pol percenta študentov, ktorí sú pozitívni na ochorenie COVID-19. Približne tretina z nich do školy ani nenastúpila. Univerzita má pod kontrolou aj situáciu vo svojich študentských domovoch.

"Na všetkých štyroch internátoch s kapacitou takmer 1920 lôžok sa doteraz neobjavil ani jeden pozitívny prípad ochorenia COVID-19. V študentských domovoch našej univerzity platia od vypuknutia pandémie prísne hygienické opatrenia, ako aj zákaz návštev až do odvolania," dodala prorektorka PU Jana Burgerová.

Katolícka univerzita prerušuje prezenčnú výučbu

Katolícka univerzita (KU) v Ružomberku od štvrtka (15. 10.) prerušuje prezenčnú výučbu. Vedenie univerzity chce takýmto spôsobom znížiť riziko nákazy novým koronavírusom. Informuje o tom na oficiálnej webovej stránke.

"Do odvolania sa ukončuje prezenčná metóda štúdia na KU v Ružomberku a všetkých jej súčastiach s prechodom na dištančnú metódu štúdia. Výnimky z príkazu sú postúpené na dekanov fakúlt a riadiacich pracovníkov ďalších súčastí KU," píše univerzita na stránke.

Viac o téme: OpatreniaVýučbaUniverzityKoronavírusDištančná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu