Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Preventívne opatrenia sa dotkli aj fungovania na pošte: Rúško nestačí, po ruke majte aj tieto veci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Vzhľadom na nárast počtu prípadov infikovaných osôb na COVID-19 na Slovensku a v záujme znižovania rizika šírenia tohto ochorenia Slovenská pošta žiada klientov o zodpovedné dodržiavanie bezpečnostných a hygienických opatrení, ktoré nariadil Úrad verejného zdravotníctva SR.

Informovala o tom hovorkyňa Iveta Dorčáková prostredníctvom tlačovej správy. Ako uviedla, týka sa to nielen klientov v pobočkách, ale aj adresátov pri preberaní zásielok od doručovateľov.

"V záujme ochrániť zdravie našich klientov, ale aj zamestnancov žiadame o zodpovedné dodržiavanie zavedených ochranných a hygienických opatrení. Klienti musia mať pri vstupe do interiérov pošty prekryté horné dýchacie cesty (nos a ústa), k dispozícií majú aj dezinfekciu rúk," uviedla Dorčáková. 

Rukavice, pero a odstup

Čo odporúča pošta? Rúško nestačí. Ideálne je používanie vlastných ochranných rukavíc, vlastného pera a netreba zabúdať ani na dodržiavanie dvojmetrového odstupu v rade. "Pri úhrade platieb odporúčame uprednostniť platobnú kartu, aby čo najmenej prichádzalo do kontaktu s hotovosťou. V rámci ochranných opatrení pobočky Slovenskej pošty pravidelne čistíme, vetráme a dezinfikujeme, a to aj počas dňa cez pravidelné dezinfekčné prestávky," vymenovala hovorkyňa.

Okrem rúška si prineste aj vlastné pero. (ilustračná foto)
Zobraziť galériu (2)
Okrem rúška si prineste aj vlastné pero. (ilustračná foto)  (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Bezpečnostné a hygienické opatrenia platia aj v prípade doručovania. Dorčáková upozornila, že pri preberaní zásielky musí byť adresát vybavený ochranným rúškom alebo inou ochranou tváre, napríklad šatkou či šálom. Aj v tomto prípade pošta odporúča mať po ruke vlastné pero. Zároveň treba dodržiavať primeraný odstup medzi doručovatel'om a adresátom.

"Preventívne ochranné opatrenia ako aj pravidlá bezpečného správania klientov pri využívaní poštových služieb sú zverejnené na webovej stránke Slovenskej pošty v časti Ochranné opatrenia. Všetky kľúčové hygienické opatrenia sú formou piktogramu viditeľne umiestnené pred vstupom na poštu," uzavrela Dorčáková.

Viac o téme: OpatreniaPoštaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu