Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V prípade zatvárania prevádzok sa musia prijať aj kompenzačné opatrenia, odkazuje Za ľudí

Dnešné zasadnutie Ústredného krízového štábu
Dnešné zasadnutie Ústredného krízového štábu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

REMIŠOVÁ - Strana Za ľudí tvrdí, že v prípade zatvárania prevádzok sa zároveň musia prijať aj kompenzačné opatrenia. Najtvrdšie opatrenia treba podľa predsedníčky strany a ministerky investícií Veroniky Remišovej prijímať na regionálnom princípe. Štát musí podľa nej na svojej strane ďalej zlepšovať systém testovania a trasovania.

"Budeme presadzovať, aby vláda rýchlo a efektívne pomáhala ľuďom pracujúcim v zatvorených prevádzkach, ľuďom, ktorí nemôžu pre opatrenia pracovať alebo musia byť doma s deťmi," uviedla Remišová. Dodala, že najtvrdšie opatrenia, ktoré dopadnú na ekonomiku, malé a stredné podniky, ale aj na školy a občanov, treba prijímať na regionálnom princípe.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Napríklad na Orave je z dôvodu šírenia vírusu s ohniskom najmä na svadbách a rodinných oslavách desaťkrát horšia situácia ako v Bratislave a až 20-krát horšia situácia ako vo Zvolene," skonštatovala. Ústredný krízový štáb v nedeľu rokuje o opatreniach, ktoré navrhla v sobotu (10. 10.) Pandemická komisia vlády SR. Pandemickú komisiu aj krízový štáb zvolali pre rastúci počet infikovaných.

Viac o téme: OpatreniaKompenzáciePrevádzkyVeronika RemišováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu