Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vrtuľníky pre políciu a záchranárov: Ministerstvo vnútra pripravuje nové verejné obstarávanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR pripravuje nové verejné obstarávanie na vrtuľníky pre policajtov a záchranárov. Termín vyhlásenia zatiaľ nie je známy. Predsedom komisie, ktorá sa obstarávaním zaoberá, je štátny tajomník MV SR Vendelín Leitner. Uviedol to tlačový odbor MV SR.

"Momentálne sa pracuje na koncepčnom precizovaní celého projektu, keďže svojím významom aj finančnou náročnosťou ovplyvní smerovanie určených činností Policajného zboru, rovnako Hasičského a záchranného zboru," priblížil rezort. Ako ďalej uviedli, ministerstvo pristupuje k celému procesu veľmi vážne a dôkladne analyzuje všetky aspekty a prvky dôležité pre zodpovedné riešenie.

V roku 2017 uzavrelo MV SR rámcovú dohodu na dodávku dvojmotorových viacúčelových vrtuľníkov s dodávateľmi Bell Helicopter Textron a Leonardo. Dohoda umožňovala nakúpiť maximálne osem vrtuľníkov, pričom predpokladaná hodnota zákazky bola 80 miliónov eur bez DPH.

Vrtuľníky mali byť určené pre Hasičský a záchranný zbor, Horskú záchrannú službu a Policajný zbor. Súčasné vedenie rezortu v lete avizovalo, že v rámci dohody z roku 2017 nebude zadávať zákazky. Nezodpovedá podľa neho aktuálnym potrebám z hľadiska ponúkaných parametrov a výkonov.

Viac o téme: ZáchranáriVrtuľníkyPolícia Verejné obstarávanieSlovenskoMinisterstvo vnútra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu