Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Horskí záchranári opäť v akcii: Pomáhali mladému lyžiarovi aj vyčerpanému turistovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hzs)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Horskí záchranári z Nízkych Tatier pomáhali v sobotu popoludní 11-ročnému chlapcovi zo Slovenska, ktorý odišiel od rodičov a sám chcel zlyžovať z Chopku. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej internetovej stránke.

"Chlapec vo veľmi nepriaznivom počasí - silnom vetre a za slabej viditeľnosti zablúdil. Od zábran, kde je trať zatvorená, pokračoval pešo. Horskí záchranári sa potom, čo ich požiadala o pomoc matka nezvestného chlapca, rozdelili a začali prehľadávať vytypované miesta. Chlapca našli bez zranení pri snežnom dele na trati 11A, odkiaľ ho pomocou skútra transportovali na Priehybu, kde ho odovzdali matke," uviedla HZS.

Počas pátracej akcie našli horskí záchranári v suteréne výstupnej stanice na vrchu Chopku ležať 35–ročného muža. "Bol značne vyčerpaný a podchladený po tom, čo sa v dnešných nepriaznivých podmienkach vydal pešo zo Záhradiek až na Chopok. Záchranári HZS mu v ošetrovni na Chopku poskytli neodkladnú prvú pomoc, zateplili ho a poskytli mu teplé tekutiny. Po zlepšení zdravotného stavu muža v sprievode záchranárov dopravili pomocou kabínkovej lanovky a skútra na Bielu púť, odkiaľ už pokračoval samostatne," dodala HZS.

Viac o téme: Horskí záchranáriSlovenskoNízke TatryChopokHorská záchranná služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu