Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mimoriadna schôdza zrejme nebude: Koalícia na ňu už nevidí dôvod

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR zrejme nebude. Viacerí predstavitelia koalície na ňu nevidia dôvod. Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová uviedla, že koalícia neplánuje schváliť program schôdze. Inicioval ju opozičný Smer-SD, ktorý chce počuť od ministrov plány na riešenie koronakrízy v konkrétnych rezortoch.

Schôdzu šéf NR SR Boris Kollár (Sme rodina) zvolal na stredu (7. 10.). Po jej otvorení má plénum schváliť program. Pokiaľ ho neschváli, schôdza sa skončí bez rokovania. Na mimoriadnu schôdzu nevidí dôvod ani predsedníčka poslaneckého klubu Za ľudí Jana Žitňanská. "Hoci pripúšťam, že v komunikácii vlády smerom k verejnosti je čo zlepšiť, nevidím dôvod na konanie mimoriadnej schôdze. Zo strany opozície ide len o vytĺkanie politického kapitálu," povedala.

Zemanová, Žitňanská i šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš sa zhodujú, že poslanci majú možnosť podávať interpelácie či priamo sa ministrov a premiéra pýtať na hodine otázok. Šipoš sa o tom, či sa schváli alebo neschváli program schôdze, chce ešte rozprávať s kolegami z klubu OĽANO.

Mimoriadna schôdza NR SR je zvolaná na stredu od 13.00 h. Opozícia chce, aby parlament na nej prijal uznesenie, ktorým zaviaže členov vlády predložiť v úvode októbrovej schôdze NR SR konkrétny plán okamžitých legislatívnych a iných opatrení s určením dosahu na verejné financie s cieľom minimalizovať negatívne dôsledky pandémie nového koronavírusu.

Viac o téme: KoalíciaMimoriadna schôdzaRokovanie Robert FicoNR SRKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu