Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VOĽBY v Nitrianskom kraji: Noví starostovia a poslanci sa volia v piatich obciach

V 48 obciach si obyvatelia Slovenska volia starostu či poslancov, prípadne volia do oboch funkcií.
V 48 obciach si obyvatelia Slovenska volia starostu či poslancov, prípadne volia do oboch funkcií. (Zdroj: TASR/ Milan Kapusta)

ŽIKAVA – V piatich obciach Nitrianskeho kraja sa v sobotu konajú doplňujúce voľby. V Zlatomoravskom okrese si obyvatelia Žitavian volia nového starostu a jedného poslanca obecného zastupiteľstva, v obci Žikava jedného poslanca. V Mojzesove v okrese Nové Zámky sa konajú voľby starostu a v obci Kolíňany v okrese Nitra a Sasinkovo v Komárňanskom okrese sa volí po jednom poslancovi obecného zastupiteľstva.

Ako potvrdili oslovení členovia miestnych volebných komisií, voľby sa všade začali včas a sú pokojné, bez problémov. Komplikácie nenarobili ani aktuálne opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu. V prípade, že voľby budú v poriadku, je v Kolíňanoch, Žikave i Trávniku o ich výsledku prakticky rozhodnuté. V týchto obciach sa o post poslanca uchádza iba jeden kandidát.

V Kolíňanoch by sa mal stať novým poslancom nezávislý kandidát Erik Miškovič, v Žikave Marián Kúsek za SNS a v Trávniku Silvia Szábóová za Most-Híd. V Mojzesove sa o post starostu uchádzajú štyria kandidáti a v Žitavanoch traja. V tejto obci sa tiež štyria kandidáti uchádzajú o jeden uvoľnený mandát poslanca obecného zastupiteľstva.

Viac o téme: Nitriansky krajDoplňujúce voľbyTrávnikŽikava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu