Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kolíkovú dobehli zdravotné problémy: Zajtra ju čaká operácia, problémy dlho neriešila!

Mária Kolíková má komplikácie s kolenom
Mária Kolíková má komplikácie s kolenom (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Zdravotné komplikácie dobehli ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú. Tá v týchto dňoch rieši komplikácie so svojim kolenom. Kolíková zo Za ľudí kvôli tomu podstúpi zajtra (1. 10.) operáciu kolena. Zverejnila aj fotografiu, na ktorej má evidentne problémy s chôdzou.

Kolíková o tom informovala na sociálnej sieti Facebook s tým, že v stredu (30. 9.) napriek tomu predloží reformný zákon v oblasti justície a do práce nastúpi hneď, ako to bude možné. Vážne problémy sa začali koncom minulého týždňa.

Peknú nedeľu jej odrazu pokazilo koleno

"Bola naozaj pekná nedeľa ja som sa zrazu nedokázala postaviť. Dôvodom je meniskus, s ktorým niečo je. Neviem síce, čo presne, ale viem, že to veľmi bolí. Bolesť sa nedá zastaviť a lekár mi oznámil, že je nutné to riešiť operáciou," povedala Kolíková pred zajtrajším zákrokom.

Problémy neriešila, vypomstilo sa mi to, tvrdí ministerka

Kolíková priznáva, že v minulosti už utrpela zranenie. "Je pravdou, že už skoro 20 rokov trpím po úraze na lyžiach roztrhnutým skríženým väzom. A ani meniskus už nejakú dobu nefungoval tak, ako by mal. Je dosť pravdepodobné, že môj aktuálny stav súvisí práve s tým, že som to v minulosti poriadne neriešila, čo sa mi zjavne teraz vypomstilo," uznáva šéfka rezortu spravodlivosti.

Ministerka má zároveň odporúčania aj pre ľudí, ktorí trpia podobnými problémami. "Odporúčam preto všetkým, ktorí majú takéto bolestivé príznaky, aby to nezľahčovali, išli za lekárom, nechali sa riadne vyšetriť a predišli tak veľkým bolestiam a možno aj operácii," vyhlásila Kolíková.

Po operácii sa chce čím skôr vrhnúť opäť do práce

Ministerke budú operovať meniskus. "Čo najskôr po tom, ako budem po štvrtkovej operácii môcť, nastúpim späť do práce, pretože návrhy zákonov (medzi nimi aj zákon o zaisťovaní majetku), ktoré máme v parlamente na októbrovej schôdzi, budú vo výboroch a bude potrebné ich obhájiť," uviedla ministerka. V prvom čítaní má tiež prezentovať návrh zmeny ústavy. "To si nenechám ujsť a niekde vlastne ani nemôžem, keďže v nejakej miere som v tom procese nezastupiteľná," dodala.

Viac o téme: Mária KolíkováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu