Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Proces v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej odročili na november

Pred senátom Okresného súdu (OS) Bratislava II pokračovalo hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej
Pred senátom Okresného súdu (OS) Bratislava II pokračovalo hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej (Zdroj: TASR/Ivan Kríž)

BRATISLAVA - Senát Okresného súdu (OS) Bratislava II odročil hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej na 27. novembra. V prípade figuruje ako obžalovaný exriaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, na doživotie odsúdený banskobystrický bos Mikuláš Černák a jeho komplic Miloš Kaštan.

Súd v utorok vypočul troch svedkov - medzi nimi aj v kauze televíznych zmeniek neprávoplatne odsúdeného podnikateľa Mariana Kočnera, Pavol Rusko, Lališ aj Kaštan sa ospravedlnili a dali súhlas svojim obhajcom na proces v ich neprítomnosti.

Na proces eskortovali len Černáka. Pojednávalo sa, podobne ako doteraz, za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby (ÚVV) a Ústave na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) Bratislava. Vraždu si mal objednať podľa obžaloby Pavol R. u Černáka, ktorý mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov.

Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája minulého roka. Kýbel i Pavol Rusko účasť na príprave vraždy popreli. Černák a Kaštan sa k činu priznali. Tohtoročné aprílové pojednávanie bolo pre ochorenie COVID-19 zrušené.

Pavla Ruska spolu s podnikateľom Marianom K. senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) 27. februára uznal vinnými za falšovanie zmeniek TV Markíza. Odsúdil ich na 19-ročný trest odňatia slobody. Marian Kočner dostal aj peňažný trest 10.000 eur. Odsúdení avizovali odvolanie, vo veci tak bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Viac o téme: Mikuláš ČernákPavol RuskoMiloš KaštanSylvia Klaus-Volzova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu