Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kollár zvolal poslanecké grémium, pre mimoriadnu schôdzu o to požiadal Fico

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) zvolal po hlasovaní poslanecké grémium. Požiadal o to predseda Smeru-SD Robert Fico v súvislosti s plánovanou mimoriadnou schôdzou parlamentu, ktorá sa má začať o 12.00 h. Podľa vlastných slov chce koalícii pripomenúť existenciu ústavného zákona.

"Chcem na grémiu pripomenúť, že táto mimoriadna schôdza je zvolávaná v súlade s ústavným zákonom, teda bod programu, ktorý má byť prerokovaný na mimoriadnej schôdzi, je bod programu, ktorý predkladáme na základe ústavného zákona o spolupráci vlády a NRSR. Vyvoláva to vážne ústavnoprávne konzekvencie," povedal s tým, že chce na to upozorniť najmä predsedu parlamentu.

Dodal, že ak koalícia neotvorí schôdzu, môže sa dostať do vážnych nepríjemných polôh. Mimoriadnu schôdzu inicioval opozičný Smer-SD. Navrhuje, aby parlament prijal uznesenie k národnému plánu obnovy financovanému z európskeho nástroja Next Generation EU.

Otvorenie schôdze necháme na rozhodnutí poslancov

Poslanecké grémium sa dohodlo, že otvorenie mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorú inicioval Smer-SD, nechajú na rozhodnutí poslancov. Informoval o tom v pléne predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). "Dostali sme upozornenie od poslancov klubu Smer-SD, zobrali sme ho na vedomie a necháme to potom na poslancov, ako sa rozhodnú pri hlasovaní," uviedol.

Viac o téme: Mimoriadna schôdzaGrémiumRobert FicoBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu