Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Niekdajší člen ĽSNS pred súdom, dôvodom je brutálna vražda: Prehovorila exmanželka obžalovaného

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR, YouTube/ĽSNS)

PEZINOK - Pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku pokračuje v utorok hlavné pojednávanie s Jozefom Királym, ktorý je obžalovaný za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Vražda sa odohrala minulý rok v obci Šuňava v okrese Poprad. Pred súdom vypovedá exmanželka obžalovaného.

Brutálna vražda na východe! FOTO Člen ĽSNS namočil do krvavého zločinu manželku: Posun v prípade

Proces sa začal v tejto veci koncom júla, kedy obžalovaný síce priznal vinu, že sa skutku dopustil, odmietol však, že by išlo o vraždu pripravovanú.

Mrazivá poprava

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry  podal na neho obžalobu 14. mája tohto roku. Incident sa odohral koncom minulého roka na dvore rodinného domu v obci Šuňava.

Strana sa konania Királyho dištancovala. Nefiguroval ani na kandidátke do parlamentných volieb 2020.
Zobraziť galériu (3)
Strana sa konania Királyho dištancovala. Nefiguroval ani na kandidátke do parlamentných volieb 2020.  (Zdroj: YouTube/ĽSNS)

"Obžalovaný zavraždil poškodeného Romana A. nožom piatimi ranami do oblasti hrudníka. Jeho telo priviezol domov a za pomoci manželky ho odstránil s úmyslom vydierať svoju manželku jej aktívnou účasťou na vražde Romana A. z dôvodu, aby zmenila svoje rozhodnutie rozviesť sa s ním. Jozef K. je v súdnej väzbe," v máji objasnila hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Polícia podozrivého zadržala dva dni po vražde.
Zobraziť galériu (3)
Polícia podozrivého zadržala dva dni po vražde.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Roman A. bol podľa novembrových informácií polície hneď po útoku na mieste mŕtvy. Telo hodili spoločne do potoka. Dva dni po vražde ho polícia zadržala.

"Jozef K. mal donútiť svoju manželku, aby mu pomohla s odstránením tela. Takýmto spôsobom si ju mal do budúcna zaviazať, aby od neho neodišla. Malo ju k tomu donútiť spoločné tajomstvo," uviedol koncom minulého roka hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Účasťou na úkladnej vražde si podľa obžaloby chcel Király manželku k sebe pripútať a zabrániť ukončeniu ich manželstva, keďže ona mala v úmysle rozviesť sa.

Obžalovaný Király bol v čase, keď došlo k vražde, aktívnym členom strany Mariana Kotlebu ĽSNS. Strana sa však od jeho konania dištancovala. Nefiguroval ani na kandidátke do parlamentných volieb 2020.

Király bol v regióne pre svoju náklonnosť k ĽSNS známy. Dostal sa pre ňu aj do sporu. V apríli 2019 sa v Spišskom Štiavniku strhla hádka pre nálepku Mariana Kotleba na zadnom skle jeho osobného auta. Nasledovala bitka medzi Királym a osadníkmi.

Obe strany mali svoju verziu o tom, čo incidentu predchádzalo. Király hovoril o ataku. Osadníci zas o vyhrážkach a provokácii. Podľa miestnych však ako prví zaútočili bratia Királyovci. Viac si prečítate tu. V súčasnosti má podľa vyjadrenia hovorcu ĽSNS Ondreja Ďuricu Király pozastavené členstvo v strane.

Viac o téme: VraždaProcesSúd Jozef Király
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu