Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

O väzbe zadržaných v rámci akcie Plevel bude rozhodovať ŠTS v Banskej Bystrici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BANSKÁ BYSTRICA – Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica bude rozhodovať o väzobnom stíhaní osôb zadržaných v rámci policajnej akcie Plevel v stredu popoludní.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali aj bývalého krajského sudcu Pavla P., okresného sudcu Daniela B. a aj predsedníčku Krajského súdu v Žiline Evu K. "Rozhodovanie o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na väzbu pre štyri osoby obvinené zo zločinu prijímania úplatku a iné sa začne dnes o 15.30 h na ŠTS v Banskej Bystrici," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová pripomenula, že Ústavný súd SR (ÚS) vydal súhlas na väzobné stíhanie sudcu D. B. Poukázala, že prokurátor ÚŠP podal v utorok (15. 9.) návrh na vzatie do väzby pre dôvodnú obavu z kolúzneho konania a dôvodu preventívnej väzby. A to v prípade sudcu a ďalších troch osôb, doplnila Tökölyová.

ÚS SR v Košiciach v utorok vyslovil súhlas so vzatím do väzby Daniela B., sudcu Okresného súdu Žilina s dočasne pozastaveným výkonom funkcie. Daniel B. bol jednou z piatich osôb, ktoré v pondelok (14. 9.) zadržala NAKA počas akcie s krycím názvom Plevel. Tá súvisí s korupčnou trestnou činnosťou.

Sudca ŠTS vypočul zatiaľ len jednu zadržanú osobu

Sudca pre prípravne konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, zatiaľ vypočul len jednu zo štyroch obvinených a zadržaných osôb v rámci policajnej akcie Plevel. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Vo výsluchu ďalších troch obvinených, ktorým navrhuje prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) väzobné stíhanie, sa bude pokračovať aj vo večerných hodinách. Sudca začal rozhodovať po 15. hodine.

Viac o téme: SudcoviaNAKAŠTSPlevel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu