Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ústavný súd rozhoduje o súhlase na vzatie do väzby sudcu, súvisí to s akciou Plevel

Plénum Ústavného súdu (ÚS) SR v utorok 15. septembra 2020 rozhoduje o žiadosti generálneho prokurátora o súhlas na vzatie do väzby sudcu.
Plénum Ústavného súdu (ÚS) SR v utorok 15. septembra 2020 rozhoduje o žiadosti generálneho prokurátora o súhlas na vzatie do väzby sudcu. (Zdroj: TASR – František Iván)

KOŠICE – Plénum Ústavného súdu (ÚS) SR v utorok rozhoduje o žiadosti generálneho prokurátora o súhlas na vzatie do väzby sudcu. Informovala o tom hovorkyňa ÚS SR Martina Ferencová. Súvisieť to má s pondelkovou (14. 9.) akciou Plevel.

„Predseda ÚS SR Ivan Fiačan zvolal neverejné zasadnutie pléna so začiatkom o 16.30 h. Aktuálne nie je možné predpokladať, ako dlho potrvá zasadnutie pléna Ústavného súdu a ako Ústavný súd o predmetnej žiadosti rozhodne,“ uviedla Ferencová s tým, že uvedená žiadosť bola podaná v utorok o 14.15 h. O priebehu zasadnutia a prijatom rozhodnutí pléna bude ÚS SR verejnosť informovať na brífingu. Sudcom spravodajcom je sudkyňa Jana Laššáková.

Akcia s krycím názvom Plevel súvisí s korupčnou trestnou činnosťou. Počas nej Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala päť osôb vrátane predsedníčky Krajského súdu Žilina, sudcu Okresného súdu Žilina, ktorý má aktuálne pozastavený výkon funkcie sudcu, a jedného emeritného sudcu Krajského súdu Žilina.

Viac o téme: SudcaVäzbaŽiadosťGenerálny prokurátorRozhodovanieÚstavný súdPlevel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu