Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Reštituent žiada od SPF vyše sto miliónov!

M. Pacas sa už obrátil na množstvo inštitúcií. Doteraz sa však svojho práva nedovolal. Zobraziť galériu (2)
M. Pacas sa už obrátil na množstvo inštitúcií. Doteraz sa však svojho práva nedovolal. (Zdroj: Nový Čas)

TRENČÍN - Reštituent Milan Pacas (41) z Trenčína chce zo Slovenského pozemkového fondu vytiahnuť kopu peňazí. Za to, že Fond mu nevydal pôdu s rozlohou 10 000 m², žiada peniaze. Nejde o žiadnu zanedbateľnú sumu, ale o vyše sto miliónov korún!

M. Pacas získal reštitučné právo na pozemky od staršej panej. Od Slovenského pozemkového fondu si ako náhradu za toto právo pýtal pozemky v troch regiónoch. Ten mu ich nevydal aj napriek tomu, že exekučný súd jeho nárok na pozemky uznal. "Preto som sa obrátil na exekútora, aby mi nárok vymohol. Nepomohlo ani to. Pozemkovému fondu teraz hrozí, že bude musieť zaplatiť sumu vyššiu ako sto miliónov korún," povedal M. Pacas. Ten tvrdí, že na jeho žiadosti reagoval Fond tak, že sa obrátil na ministra spravodlivosti Štefana Harabina s prosbou o zastavenie exekučného konania.

"Minister odobral príslušný spis sudcovi aj exekútorovi a od tejto chvíle stojíme na mŕtvom bode a vo veci sa nekoná," hovorí M. Pacas. Podľa neho si pozemkový fond neplní povinnosti. "Som presvedčený o tom, že keď príkazy exekútora musí poslúchnuť každý občan v tomto štáte, nevidím najmenší dôvod, prečo by ich nemal poslúchnuť pozemkový fond," dodal M. Pacas.

Minister spravodlivosti Štefan Harabin včera poprel, že by do tohto prípadu akýmkoľvek spôsobom zasiahol. Podľa neho však na Slovensku prebieha viacero súdnych procesov proti exekútorom, ktorí sa nesprávali korektne. Minister nevylúčil, že medzi nich patrí aj exekútor spojený s týmto prípadom. Ministerka pôdohospodárstva Zdenka Kramplová tvrdí, že vo funkcii je zatiaľ iba krátko a tento prípad nepozná. "Už som však dala návrh na odvolanie dozornej rady Slovenského pozemkového fondu," povedala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu