Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Z Maruniakovej spravila sudkyňu Jankovská: VEĽKÁ MAPA sudcov: Pozrite si, kto je s kým rodina!

Monika Jankovská ešte v čase, keď bola štátnou tajomníčkou Zobraziť galériu (3)
Monika Jankovská ešte v čase, keď bola štátnou tajomníčkou (Zdroj: TASR – Martin Baumann)

BRATISLAVA - Potom ako zadržali Mariana Kočnera, z mobilnej aplikácie Threema sme sa dozvedeli šokujúce veci. Jednou z nich bola aj konverzácia v súčasnosti obvinenej exsudkyne Moniky Jankovskej s neprávoplatne odsúdeným Kočnerom.

Bývalá štátna tajomníčka a exsudkyňa Monika Jankovská mala písať Marianovi Kočnerovi o ďalšej sudkyni, Zuzane Maruniakovej. Tá rozhodovala v prípade zmeniek TV Markíza v prospech Kočnera. "Ja som z nej urobila to, čo je a prišiel čas splatiť dlh!!!!! Sľúbila to a sama dala návod a postup, ktorý si dodržal. Tak prišiel čas, aby teraz ona dodržala, čo sľúbila," mala písať Jankovská Kočnerovi. 

Drsná kritika Najvyššieho súdu! Jankovská marí vyšetrovanie: Chodí za ňou aj jej syn, zmenil si priezvisko

Podľa Transparency International Slovensko mohla v súčasnosti obvinená Jankovská "urobiť z Maruniakovej sudkyňu preto, lebo hoci boli v roku 2013 výberové konania formálne transparentné, neformálne, či už politické, kamarátske alebo rodinné prepojenia pretrvávali napriek tomu.

Mapa rodín sudcov.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Transparency International Slovensko)

V roku 2012 zaviedla vtedajšia ministerka spravodlivosti v súdnictve povinnosť menovať rodiny. Urobila tak v rámci boja proti rodinkárstvu. Tranparency International na základe toho vytvorilo mapu rodín sudcov. Prvotné analýzy ukázali, že každý piaty sudca mal v súdnictve rodinu. 

"Nové čísla za roky 2018 a 2019, ktoré sme spracovali z najnovšie zverejnených majetkových priznaní sudcov však ukazujú zmenu trendu. Po prvý krát vôbec začali počty rodinných prepojení v súdnictve klesať," píše Transparency International.

Mapu nájdete na tomto ODKAZE

Najznámejšie rodiny

Medzi najznámejšie rodiny na slovenských súdoch patrí rozhodne Monika Jankovská s jej sestrou Andreou Haitovou. Obidve sú obvinené v kauze Búrka, Jankovská je stíhaná väzobne. Mapa ukazuje aj to, aká je hustota príbuzenstva na konkrétnom súde a aký počet sudcov tam je. 

Mapa sudcov.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Transparency International Slovakia)

Viac o téme: MapaSudcoviaMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu