Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE Koronavírus sa potvrdil v ďalšej bratislavskej škole a v zariadení pre seniorov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

BRATISLAVA - Jedného z klientov zariadenia sociálnych služieb Gaudeamus na Mokrohájskej ulici v Bratislave pozitívne testovali na nový koronavírus. Potvrdil to Bratislavský samosprávny kraj ako zriaďovateľ ZSS, rovnako informoval o ďalšom pozitívnom prípade, ktorý sa týka študenta Tanečného konzervatória Evy Jaczovej v hlavnom meste.

Pozitívny test na koronavírus má jeden žiak Tanečného konzervatória a jeden klient Domova sociálnych služieb Gaudeamus na Mokrohájskej. "Na Tanečnom konzervatóriu Evy Jaczovej na Gorazdovej 20, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) bol dnes u jedného žiaka prvého ročníka potvrdený pozitívny test na koronavírus," informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman. 

Nakazený žiak aj klient zariadenia

Regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol, že trieda, ktorú žiak navštevoval, zostane doma a postupne sa budú testovať všetci jej žiaci. "BSK škole operatívne zabezpečí dezinfekčné prostriedky na vydenzifikovanie celej budovy. Všetci ostatní žiaci, učitelia, ako i ďalší zamestnanci pokračujú v normálnom režime a vyučovací proces prebieha podľa plánu," uviedla. Pozitívne testovaný bol aj jeden klient župného zariadenia sociálnych služieb GAUDEAMUS - zariadenie komunitnej rehabilitácie.

"Klient je izolovaný na izbe. Identifikovali sa klienti aj zamestnanci, ktorí s ním boli v kontakte  a testovali sa rýchlotestami, ktoré ukázali negatívny výsledok. Okamžite boli zakázané návštevy v interiéri. Zamestnanci, ktorým to povinnosti dovoľovali zostali na homeoffice," povedala Forman. BSK zabezpečilo pre zariadenie Osobné ochranné pracovné pomôcky, štíty, okuliare, obleky, rýchlotesty, respirátory, či dezinfekciu. Zároveň sa vykoná hĺbková dezinfekcia priestorovgermicídnymi žiaričmi a jedáleň bude vydezinfikovaná vydymovaním. Ambulantná forma sociálnej služby poskytovaná zariadením bude dočasne pozastavená.

Viac o téme: BratislavaDSSKoronavírusŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu